Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Προς νέες αναδιαρθρώσεις η Παιδεία στο επόμενο διάστημα...Εντός του Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Προς νέες αναδιαρθρώσεις το επόμενο διάστημα
 
Συνέχιση των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία περιέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Ξέρουμε πως υπάρχουν κενά, αλλά κινούμαστε στα όρια των δυνατοτήτων μας, εξασφαλίζοντας, το τονίζουμε αυτό, την επάρκεια του διδακτικού προσωπικού», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Α. Λοβέρδος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει μια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και αποτελεί ευθεία βολή στο μορφωτικό δικαίωμα.
Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι μέσα στον Οκτώβρη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, που έχει συναντήσει ήδη πλατιά καταδίκη από τους φορείς της, καθώς βασική στρατηγική του είναι η παραπέρα συρρίκνωση και αποδυνάμωση των δημόσιων δομών της, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση.
Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι το Γενάρη θα είναι έτοιμη θεσμική αλλαγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εξήγγειλε, επίσης, «ολοκληρωμένο πρόγραμμα Κατάρτισης και Μαθητείας, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ», που θα ξεκινήσει το Νοέμβρη.
Σε ό,τι αφορά την ανώτατη εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προώθηση του μέτρου της διαγραφής φοιτητών, λέγοντας ότι «τα ΑΕΙ απέκτησαν επιτέλους κύκλο σπουδών» και ότι «οι διεθνείς αξιολογήσεις θα το αναγνωρίσουν αυτό». Επίσης, είπε ότι κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ερευνα αλλά και την «απελευθέρωση» της έρευνας από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, κάτι που υποτάσσει ακόμα περισσότερο στις επιχειρήσεις την έρευνα καθώς καλούνται τα ιδρύματα να αυτοχρηματοδοτούνται, απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είτε στους ιδιώτες.
Επανέλαβε την εξαγγελία για δημιουργία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται η ίδρυση δύο πανεπιστημιακών τμημάτων για τη διοίκηση του τουρισμού στη Ρόδο και την Κρήτη, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, τα οποία θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές, με δίδακτρα και με τη διδασκαλία στην αγγλική γλώσσα.
Σε ό,τι αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, δήλωσε ότι προσαρμόζονται στη νομοθεσία τα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια και αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους τους.

rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου