Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ Ε.Ε.Π - Ε.Β.Π...ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ...ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΝΕΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ...ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ...ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Π.Δ 1/2003





Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, συνάντηση του Αιρετού του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π Δημήτρη Παπαευθυμίου και του υπογράφοντος με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής  του Υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνο Λολίτσα, τον Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας  Δημήτρη Νικηφόρο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας , για τα παρακάτω θέματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π):

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Ε.Π) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Β.Π) ΓΙΑ ΤΟ 2014-15
Η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων του Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π για το 2014-15 - για πρώτη φορά εναρμονιζόμενη χρονικά με τις προβλέψεις του νόμου 3699/2008- είναι έτοιμη να αποσταλεί στις Π.Δ.Ε, Δ.Δ.Ε, Δ.Π.Ε της χώρας και απομένει μόνον η συγκέντρωση από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας  όλων  των οργανικών κενών του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π από τις Π.Δ.Ε, ώστε να συμπληρωθεί ο Πίνακας αυτών και να επισυναφθεί μαζί με την Εγκύκλιο. Η Εγκύκλιος θα είναι ίδια με την περσινή και θα έχει χρονικό περιθώριο 2 εβδομάδων για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π - ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ
Συζητήθηκε με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής η δυνατότητα σύστασης νέων Οργανικών Θέσεων για το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π και η προοπτική ανακατανομής των υπαρχόντων Οργανικών Θέσεων του προσωπικού αυτού. Δεν ελήφθη απόφαση και το θέμα θα ξανασυζητηθεί προσεχώς.

ΘΕΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Β.Π) ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Β.Π - ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Θα εκδοθεί σύντομα Εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας η οποία θα ερμηνεύει το ωράριο του Ε.Β.Π στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής αλλά και Γενικής Εκπαίδευσης ως διδακτικό και θα ξεκινήσουν, επίσης σύντομα, οι διαδικασίες για τη σύνταξη Καθηκοντολογίου για το Ε.Β.Π που υπηρετεί ως Συνοδός μαθητών σε Γενικά Σχολεία.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ - ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π
Η φετινή Επιμόρφωση για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ θα διεξαχθεί Εξ Αποστάσεως. Όσον αφορά στις  εκτός έδρας αποζημιώσεις του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που έλαβε μέρος στην περσινή Επιμόρφωση αυτές θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό, όπως δηλώνει το Ι.Ε.Π.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 1/2003(ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ/ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ)
Η Επιτροπή για την αναμόρφωση του Π.Δ 1/2003(Υπηρεσιακές Μεταβολές/Υπηρεσιακά Συμβούλια) συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα, αλλά για τα θέματα που αφορούν στο Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π θα προγραμματισθεί να γίνει συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής και Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας  Τάσου Χρηστάκη και του Συμβούλου του Υπουργού Δημήτρη  Νικηφόρου με τους Αιρετούς του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, με αντικείμενο τη συζήτηση των θεμάτων των Υπηρεσιακών Μεταβολών και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π. και των προτάσεων επ αυτών που θα καταθέσει η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Μάλιστα όσον αφορά στο θέμα της μη έγκαιρης αποστολής των ψηφοδελτίων σε πολλές περιοχές της χώρας και ως εκ τούτου στη μη δυνατότητα σε πολλά μέλη Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προτάθηκε από πλευράς του Συμβούλου του Υπουργού Παιδείας να υπάρξει  πρόβλεψη, στο νέο Π.Δ, δυνατότητας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τα μέλη Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ 1000 ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Γι αυτές τις νέες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού αναμένεται, εκτός απροόπτου, η υπογραφή από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν αυτές διατεθούν. Επίσης επειδή ήδη φτάσαμε στον Δεκέμβριο και το ποσό γι αυτές τις πιστώσεις υπολογίζεται από τον Σεπτέμβριο, αυτές τελικά θα διαμορφωθούν σε αριθμό μεγαλύτερο των χιλίων(1.000). Θα καταβληθεί δε προσπάθεια να προσληφθεί απ αυτές τις πιστώσεις Ε.Ε.Π στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε της χώρας.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση θα δοθεί ξανά για πενθήμερη Διαβούλευση με την καινούργια του μορφή, κατά τα φαινόμενα θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του 2014 και θα ψηφισθεί, εκτός απροόπτου, εντός του Ιανουαρίου 2015.

Με ότι νεώτερο θα επανέλθουμε,

Βασίλης Βούγιας
2 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου