Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Θεόφιλος Σακαλίδης




Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 30-11-2014
 Αριθμ. Δ.Τ.: 009
Θεόφιλος Σακαλίδης

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 ο εκπαιδευτικός κόσμος αποχαιρέτησε με βαθειά θλίψη και οδύνη τον συνάδελφο Θεόφιλο Σακαλίδη, τον ανυποχώρητο Αγωνιστή, τον υπερκομματικό Συνδικαλιστή, τον γνήσιο Συμπαραστάτη του, τον Φίλο και Συνεργάτη του, τον δικό του Άνθρωπο. Ο Θεόφιλος υπήρξε πολύ σπουδαίο κεφάλαιο για κάθε εκπαιδευτικό.
Ο Θεόφιλος Σακαλίδης αφιέρωσε στο συνδικαλιστικό κίνημα της εκπαιδευτικής κοινότητας σχεδόν όλα τα χρόνια της υπηρεσίας του, από την δεκαετία του ‘80 μέχρι τις τελευταίες ώρες της ζωής του. Το υπηρέτησε γνήσια, τίμια και με πάθος, όσο ελάχιστοι, ως απλό μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και από πολλές ηγετικές συνδικαλιστικές θέσεις όπως του γραμματέα της ΟΛΜΕ, του Προέδρου του ΤΕΑΔΥ και του αιρετού του ΚΥΣΔΕ. Ειδικά ως αιρετός του ΚΥΣΔΕ στήριξε τους εκπαιδευτικούς στα προβλήματά τους με εξαιρετική συνέπεια και υπερβάλλουσα ευθύνη, προτάσσοντας το ανθρωπιστικό στοιχείο, χωρίς παραταξιακές αγκυλώσεις.
Ο Θεόφιλος Σακαλίδης θα μείνει στη μνήμη όλων των εκπαιδευτικών, νέων και παλαιών, ως το φωτεινό παράδειγμα ενός αλληλέγγυου και ανυποχώρητου αγωνιστή εκπαιδευτικού, που αφιέρωσε τη ζωή του για την προαγωγή των στόχων του εκπαιδευτικού κινήματος, για ένα δημοκρατικό σχολείο με κέντρο το άνθρωπο.
Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. δια του Αντιπροέδρου της κ. Σεραφείμ Κερασιώτη, συνόδευσε το συνάδελφο στην τελευταία του κατοικία, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη του ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου