Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

"Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών διαμορφώνεται με βάση διαφορετικά νομοθετικά κείμενα, γεγονός που οδηγεί σε επιμέρους συγκρούσεις, κενά ή και επικαλύψεις ανάμεσα στα υποσυστήματα αξιολόγησης" ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.


 Η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)* εξέδωσε Ανακοίνωση μετά το πέρας του πρώτου εξαμήνου της λειτουργίας της, με την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει εν συντομία το ρόλο της, καθώς και το έργο το οποίο  έχει παραγάγει μέχρι σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης.

Στην Ανακοίνωση της η Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. αφού, μεταξύ άλλων,  παρουσιάζει Πίνακες με τις Αποφάνσεις επί των υποβληθεισών ενστάσεων, καταλήγει με τις φράσεις:

 "Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών διαμορφώνεται με βάση διαφορετικά νομοθετικά κείμενα, γεγονός που οδηγεί σε επιμέρους συγκρούσεις, κενά ή και επικαλύψεις ανάμεσα στα υποσυστήματα αξιολόγησης" 

και
  
"Κλείνοντας, επισημαίνουμε ότι η πρώτη εφαρμογή μιας τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης, όπως αυτής της εφαρμογής αξιολογικών διαδικασιών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η οποία απαιτεί πολιτική βούληση, πόρους, συναίνεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σαφές πλαίσιο και κριτήρια εφαρμογής, καθώς και εκπαιδευμένο προσωπικό, δεν θα ήταν δυνατόν να μην παρουσιάζει κάποια προβλήματα, τα οποία καταγράφονται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν".

Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

Βασίλης Βούγιας
9/1/2014




*Η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.) είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή. Η διεθνής της ονομασία είναι "Authority for Quality Assurance in Primary and Secondary Education". Ιδρυτικός της νόμος είναι ο υπ' αριθμ. 4142 του 2013 (ΦΕΚ 83, τ. Α', 09-04-2013).
Η Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε εδρεύει στην Αθήνα, έχει διοικητική αυτοτέλεια και εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον έλεγχο και νομιμότητα των πράξεών της.
Αποστολή της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε είναι η διασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το νόμο 4142 μπορείτε να τον κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:[ΝΟΜΟΣ 4142/2013].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου