Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

«Ημερίδα Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση»...Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής...Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016...Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου Παιδείας




Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη», διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Ημερίδα Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση».

Ταυτότητα Ημερίδας
Ο χαρακτήρας της Ημερίδας είναι επιμορφωτικός. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η πληθώρα των δράσεων που υλοποιούνται ή/και υλοποιήθηκαν μέσω του Έργου. Η ομάδα των ειδικών επιστημόνων-εμπειρογνωμόνων του Έργου θα ενημερώσει τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους εν γένει ενδιαφερόμενους (γονείς, μαθητές κλπ.) για τη σκοπιμότητα και τα οφέλη από την υλοποίηση του Έργου μέσα από ομιλίες και διαδραστικές, βιωματικές δραστηριότητες.

Θεματικοί άξονες
Η Ημερίδα θα εστιάσει στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που πα­ρου­σιάζουν:
  • Προβλήματα όρασης
  • Προβλήματα ακοής
  • Κινητικά προβλήματα των άνω άκρων
  • Μέτρια και ελαφριά νοητική αναπηρία
  • Αυτισμό
  • Προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Έργου http://www.prosvasimo.gr/el/

Τόπος διεξαγωγής της Ημερίδας
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι), στην Αίθουσα Jacqueline de Romilly, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 09.30 - 14.30.

Συμμετοχή
Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ημερίδα θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:
Επιπλέον, όσοι έχετε ανάγκες προσβασιμότητας, όπως διερμηνέα ΕΝΓ, συνοδό κ.ά., παρακαλούμε να το δηλώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.


Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Στέφανος Γ. Κούτρας
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Τηλ.:   2131335564
e-mail: skoutras@iep.edu.gr
Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Βασίλης Κουρμπέτης
Σύμβουλος Α’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου