Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Βραβείο «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» για το Ειδικό Σχολείο Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής...Πρώτη φορά Ειδικό Σχολείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Βραβείο «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» για το Ειδικό Σχολείο Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής

Πρώτη φορά Ειδικό Σχολείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Τα φοβερά παιδιά με την ονομασία Special Robots, μια αγκαλιά με τους τολμηρούς δασκάλους τους από το Ειδικό Σχολείο Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής, έζησαν το δικό τους παραμύθι!
Οι “μικροί νάνοι”, οι μόνοι προερχόμενοι από Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), κέρδισαν επάξια το ΒΡΑΒΕΙΟ "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" στο #FLLGreece2016 και κατέκτησαν την 21 θέση στο Robot Game (ανάμεσα σε 70 ομάδες) απέναντι σε “γίγαντες” - μαθητές Γενικών Σχολείων.
Ήταν η δική τους νίκη απέναντι στις συνθήκες που τρέφουν προκαταλήψεις και βάζουν φραγμούς. Η νίκη ήταν η φυσική κατάληξη της ατμόσφαιρας που ζουν κάθε μέρα μικροί και μεγάλοι στο σχολείο τους, αρπάζοντας τις ευκαιρίες για ζωή!
Όταν βλέπεις παιδιά με διάγνωση αυτισμού να αγκαλιάζουν, να φιλούν και να φιλιούνται, να χοροπηδάνε ευτυχισμένα, όταν ματάκια λάμπουν και ψάχνουν αγκαλιές για να εκφράσουν και να μοιραστούν τη χαρά τους, όταν στην ερώτηση «τι σας άρεσε πιο πολύ;» απαντούν «ότι γνωρίσαμε καινούριους φίλους», όταν δε μπορείς να αφήσεις το χώρο της εκδήλωσης γιατί παιδιά από όλη την Ελλάδα ζουν τέτοιες στιγμές, τότε χαλαλίζεις τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων, προβληματισμών, διορθώσεων, σχεδιασμών και ανασχεδιασμών. Όταν γονείς λάμπουν από χαρά για την ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά τους κι όταν ένα τυχαίο πρόσωπο σε ρωτά αν το σχολείο είναι δημόσιο ή ιδιωτικό και εκπλήσσεται ευχάριστα από την απάντηση που του δίνεις, τότε λες «Ναι! είναι υπέροχο αυτό που ζούμε»! Γιατί στη ζωή, όσο και ό, τι δίνεις, παίρνεις και ο τρόπος που δέχεσαι κάτι καινούριο, κάνει τη διαφορά.
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία εκπληρώνονται όχι μόνο εκπαιδευτικοί στόχοι διαθεματικής και διαφοροποιημένης προσέγγισης και στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που μιλούν για ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμό, αλλά κυρίως στόχοι κατάκτησης της ζωής!
Οι κριτές του διαγωνισμού είδαν παιδιά και εκπαιδευτικούς να γιορτάζουν ασταμάτητα για την ευκαιρία που τους δόθηκε να ζήσουν μέσα στο «παραμύθι» και πρότειναν τους Special Robots για τα βραβεία της ομαδικότητας, της έμπνευσης και του αξιοπρεπή επαγγελματισμού!
Γνωρίζουμε πως "Βραβείο είμαστε εμείς οι ίδιοι", όπως είπε και ένας μικρός μαθητής μας. Βραβείο, λοιπόν, και νίκη, ενάντια στις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η κοινωνία για οτιδήποτε διαφορετικό.

Ειδικό Σχολείο Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής
Ένα δημόσιο Ειδικό Σχολείο που ξεπερνά κάθε προσδοκία!


5 σχόλια:

 1. πολλα πολλα συγχαρητηρια σε ολους σας .Σας αγαπαμε πολυ παντα επιτυχιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστούμε πολύ. Όλοι εσείς, οι γονείς των παιδιών με μικρές ή πολύ μεγάλες δυσκολίες, είστε οι πραγματικοί ήρωες, που προσπαθείτε, ενάντια στις συνθήκες, να ανταποκριθείτε στο δύσκολο ρόλο που σας έδωσε η ζωή. Εμείς, είμαστε οι τυχεροί, που απλώς κάνουμε τη δουλειά που λατρεύουμε. Καλή δύναμη σε όλους.

   Διαγραφή
 2. Πολλα συγχαρητηρια σε ολους σας .Σας αγαπαμε πολυ παντα επιτυχιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολλα συγχαρητηρια σε ολους σας .Σας αγαπαμε πολυ παντα επιτυχιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πολλα πολλα συγχαρητηρια σε ολους σας .Σας αγαπαμε πολυ παντα επιτυχιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή