Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.




 Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναγκαζόμαστε να προβούμε ως Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. σε υπενθύμιση αυτονοήτων. 

Ό εκλεκτός συνάδελφος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δημήτρης Παπαευθυμίου, απέστειλε επιστολή στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. επί των συναφειών των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αναπληρωτών Ε.Ε.Π.

Αλλά αυτή την ώρα προέχει να στρέψουμε όλες μας τις δυνάμεις στο στόχο που είναι ένας και αφορά στην έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. για το 2016-17, παρεμβαίνοντας ταυτόχρονα προς διόρθωση των εξόφθαλμων αδικιών στη μοριοδότηση των αναπληρωτών. 

Μετά θάχουμε όλο το χρόνο να ασχοληθούμε με τους φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς αυτής της παρωδίας.

Βασίλης Βούγιας

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                  ΑΘΗΝΑ 6/9/2016

ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΥΣΕΕΠ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας 3/9/2016 σε σχέση με την κατάρτιση των πινάκων ΕΕΠ, ΕΒΠ, γίνεται η εξής αναφορά: "Το Ι.Ε.Π., όπως είναι γνωστό, αντικατέστησε όσον αφορά μόνον την ενιαία εξέταση της συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., που δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερε να την πραγματοποιήσει”.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το ΚΥΣΕΕΠ, δεν έχει καμία αρμοδιότητα σύμφωνα με το Π.Δ 1/2003, για την αναγνώριση της συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των αναπληρωτών, αρμοδιότητα που είχαν τα ΠΥΣΕΕΠ.

Το ΚΥΣΕΕΠ είναι αρμόδιο για τα θέματα του μόνιμου προσωπικού και θα υπενθυμίσω ότι μέχρι τώρα, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην αναγνώριση της συνάφειας  πλην ελαχίστων, για τις οποίες περιπτώσεις είχε ζητηθεί από την διεύθυνση ειδικής αγωγής του υπουργείου, η γνωμοδότηση (και όχι απόφαση) του ΙΕΠ.

Άρα είναι ατυχής και αποτέλεσμα άγνοιας η συγκεκριμένη αναφορά στην ανακοίνωση που ενέχει υπόνοια αδυναμίας του ΚΥΣΕΕΠ να υποστηρίζει τα θέματα των συναδέλφων.

Η πρόταση των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ για τις συνάφειες και τις αρμοδιότητες του ΙΕΠ έχει διατυπωθεί επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους προς την πολιτική ηγεσία.

Η άποψή μας είναι ότι το ΙΕΠ, ως επιστημονικός και γνωμοδοτικός  φορέας έπρεπε να ορίσει τα κριτήρια αναγνώρισης της συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, διαμορφώνοντας πίνακα βάση του οποίου θα έκριναν τα υπηρεσιακά συμβούλια  σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003, για την έκδοση των απαραίτητων διοικητικών πράξεων της συνάφειας, στο αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας, στην σχολική ψυχολογία ή την ειδική αγωγή.

Η διαδικασία αυτή θα ήταν σύννομη αφού δεν θα ακύρωνε τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια και αποτελεσματική αφού το βάρος της αναγνώρισης της συνάφειας θα μοιράζονταν σε όλες τις περιφέρειες. 

Ελπίζω από όλη αυτή την διαδικασία που ακολουθήθηκε από το ΙΕΠ και τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από την αποτελεσματικότητα λειτουργίας της επιτροπής για την αναγνώριση της συνάφειας, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ να οδηγηθεί στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και προτάσεων για τον τρόπο και διαδικασία αναγνώρισης της συνάφειας.


ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΥΣΕΕΠ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου