Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ




 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι.
Επειδή το τελευταίο που απασχολεί τους συναδέλφους των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), μονίμους και αναπληρωτές, αυτή την κρίσιμη ώρα, είναι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις των ανθρώπων που εξέλεξαν και επέλεξαν να τους εκπροσωπούν θεσμικά στα συλλογικά τους όργανα. 

Επειδή η ομφαλοσκόπηση και η διαχείριση εγωϊσμών δημόσια ή μη, δεν είναι καλός οδηγός για τη διατήρηση της απαραίτητης και πολυπόθητης ενότητας και συσπείρωσης που τόσο έχει ανάγκη ο κλάδος αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Επειδή στις περασμένες εκλογές η πλειονότητα των μελών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., μόνιμοι και αναπληρωτές, με τίμησε με την ψήφο του με ποσοστό ρεκόρ για να είμαι το μάτι, το αυτί και το στόμα του στα κέντρα εξουσίας όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και καθορίζεται το μέλλον του και φυσικά σκοπεύω να συνεχίσω και να "βλέπω" και να "ακούω", αλλά και να "μιλάω" γι αυτούς .

Επειδή τα γνωστά αλλά και τα νέα προβλήματα των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. μονίμων και αναπληρωτών έχουν συσσωρευθεί και απαιτούν λύση εδώ και τώρα.

Καλώ

σε συστράτευση και από κοινού αγώνα όλους...

Ομοσπονδία, Περιφερειακούς Συλλόγους, Αιρετούς, μόνιμους και αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π...,
  
με σκοπό καθένας από τη μεριά του και όλοι μαζί να κατορθώσουμε να ασκήσουμε την κατάλληλη πίεση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να μπουν άμεσα σε τροχιά λύσης τα 11 ακόλουθα μικρά και μεγάλα θέματα που ταλανίζουν αυτή την ώρα το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.:

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 11 ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.      Να τεθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μόνιμων προσλήψεων Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. με γενναία μοριοδότηση των αναπληρωτών που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν απ άκρη σ άκρη της χώρας τις δομές Ειδικής Αγωγής.

2.      Να μην ισχύσει η αναδρομικότητα στις συνάφειες των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. όπως ακριβώς συνέβη με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε. πριν λίγους μήνες.

3.      Να επισπευσθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να δούμε Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στα σχολεία το συντομότερο δυνατό.

4.      Να ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός της μη στελέχωσης των δομών ΕΑΕ με Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ,τη στιγμή που με πολλές προσπάθειες κατόρθωσε η πολιτική ηγεσία να υπάρξουν πιστώσεις και δυνατότητα προσλήψεων από 6 Σεπτεμβρίου.

5.      Να υπάρξει κεντρική κατεύθυνση στις Π.Δ.Ε. ώστε όταν με το καλό ξεκινήσουν οι προσλήψεις αυτές να γίνουν ταυτόχρονα σε όλες τις Π.Δ.Ε. με το 80% των συνολικών πιστώσεων στην Α Φάση.

6.      Να πιεσθεί το Υπουργείο ν αυξήσει τις συνολικές πιστώσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (υπάρχει η δυνατότητα)γιατί αυτές που ανακοινώθηκαν δεν επαρκούν.

7.      Να λυθεί το θέμα του αποκλεισμού, έστω και από το ΑΣΕΠ, των ελλήνων συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι στελεχώνουν τις δομές Ε.Α.Ε. όλα αυτά τα χρόνια και από τους οποίους ζητείται πιστοποιητικό ελληνομάθειας για πρώτη φορά.

8.      Να δοθεί η δυνατότητα μετατάξεων και στο Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

9.      Να δημιουργηθούν άμεσα νέες οργανικές θέσεις για το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

10.  Να λυθεί το θέμα της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων μονίμων συναδέλφων οι οποίοι ταλαιπωρούνται από διοικητικές αβελτηρίες του παρελθόντος.

11.  Να σταματήσει η ομηρία των μελών Ε.Ε.Π. που ήδη έχουν πάρει απόσπαση και δεν αποδεσμεύονται αν δεν αντικατασταθούν.

Καιρός γαρ εγγύς και καθείς εφ ώ ετάχθη. 

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Λαμία 11/9/2016



1 σχόλιο:

  1. Γενναία μοριοδότηση για μια διαδικασία διαγωνισμού που δεν ήταν φανερή σε όλους για πάρα πολλά χρόνια; Που η περίοδος των αιτήσεων διαρκούσε μόλις πέντε μέρες και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι; Που τα κριτήρια δεν ακολουθούσαν τις βασικές αρχές του ΑΣΕΠ; Μοριοδότηση, ναι φυσικά! Αλλά όχι και γενναία! Οι υπόλοιποι; Ειδικά στον κλάδο ΠΕ 23, που μπορεί να έχουν περισσότερα προσόντα από τους σχολικούς και έχουν και περισσότερη εμπειρία εργαζόμενοι σκληρά στον ιδιωτικό τομέα με ασφάλιση ΟΑΕΕ και τα ακαδημαϊκά τους προσόντα έχουν συνάφεια με τον κλάδο και την ειδική αγωγή, θα είναι πάντα τελευταίοι; Η δικιά τους προϋπηρεσία; Η οποία σύμφωνα με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ είναι πολύ μεγάλη; Είδατε τι προκαλούν οι αδικίες του παρελθόντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή