Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Π.Σ.Α.Ε.Π. - Ενημέρωση για Παράλληλη στήριξη, Β' φάση γενικής, ΖΕΠ και Προσφυγικές Δομές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Σε σημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι ο στόχος είναι να γίνει
η β φάση αναπληρωτών σε όλες τις βαθμίδες την Πέμπτη 22/09 (το αργότερο Παρασκευή) μαζί με την α/φάση παράλληλης στήριξης.
Β' φάση γενικής
Τα κενά θα δοθούν από τη β/μια έως την Τρίτη και της α/θμιας έως την Τετάρτη. Φυσικά ακριβή αριθμό, αλλά και κατανομή των πιστώσεων ανά ειδικότητα και ανά περιοχή δεν έχουμε, καθώς όπως είπαμε αναμένονται ακόμη τα κενά από τις διευθύνσεις. Ως Π.Σ.Α.Ε.Π. όταν δε γνωρίζουμε κάτι δε το αναρτούμε ή δε το αναπαράγουμε, αφού δεν είναι σωστό να παίζουμε με την αγωνία των χιλιάδων συναδέλφων που περιμένουν να προσληφθούν.
Α' φάση παράλληλης στήριξης
Για την παράλληλη στήριξη, μόνο ο Π.Σ.Α.Ε.Π. είχε ενημερώσει από την 31η Αυγούστου ότι η πρώτη φάση θα είναι περίπου στις 20/09 (και όχι μαζί με την α φάση γενικής αγωγής) και ότι θα προσληφθεί το 60%. Οι πιστώσεις για την α/θμια είναι 1900, οπότε αναμένουμε 1140 προσλήψεις. Πόσοι από αυτοί θα είναι δάσκαλοι και πόσοι νηπιαγωγοί μπορούμε να εκτιμήσουμε, αλλά δε το γνωρίζουμε ακριβώς.
ΖΕΠ – Προσφυγικές δομές
Σχετικά με τα ΖΕΠ ενημερωθήκαμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία για τους χώρους ίδρυσης προχθές. Το ίδιο ισχύει από σήμερα για τις προσφυγικές δομές, όπου άρχισαν να μπαίνουν οι απαραίτητες υπογραφές. Η ημερομηνία των προσλήψεων στις παραπάνω δομές δεν είναι γνωστή ακόμα. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην εκπαίδευση πολλά χρόνια και έχουμε δει τα ΖΕΠ να προσλαμβάνουν εκπαιδευτικούς το Δεκέμβριο ζητήσαμε ως Π.Σ.Α.Ε.Π. να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα και σε καμία περίπτωση πριν τελειώσει ο Οκτώβριος. Θα ενημερωνόμαστε και θα εντείνουμε την πίεσή μας όταν και αν βλέπουμε κωλυσιεργία από το Υπουργείο στις παραπάνω δομές.
Το ΔΣ του Συλλόγου

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου