Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους 70 επιμορφωτές για τα Θρησκευτικά

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στη συνάντηση με τους επιμορφωτές για τα Θρησκευτικά

Το 2ο ΠΕΚ που φιλοξενήθηκε στο Γυμνάσιο Φιλοθέης επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και συνομίλησε με τους 70 σχολικούς συμβούλους που συμμετείχαν στο σεμινάριο του ΙΕΠ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Στις απαντήσεις του ο κ. Γαβρόγλου κατέστησε σαφές ότι:
  • Το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να υπάρχει και στο μέλλον.
  • Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην επιμόρφωση των Θεολόγων.
  • Στην επιτροπή για το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε ουσιαστική συζήτηση δεν υπήρξε δογματισμός από καμία πλευρά.
Αναφερόμενος στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση  ο κ. Γαβρόγλου είπε:
 Ως κοινωνία πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία χωρίς Λύκειο ή με Λύκειο; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Για το λόγο αυτό ο πυρήνας της εκπαιδευτικής μας μεταρρύθμισης είναι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.
Η όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν δεν συνδυαστεί με ένα εθνικό σύστημα επιμόρφωσης δεν έχει νόημα. Η επιμόρφωση δεν θα πρέπει να είναι προσχηματική. Θέλουμε ένα σύστημα επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς που το αποζητούν κι έχουν τόσο υποχρεώσεις  όσο και δικαιώματα.
Το γεγονός ότι δεν έχει καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα τα χρόνια της κρίσης οφείλεται στους εκπαιδευτικούς. Όχι όλους αλλά στους περισσότερους. Επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε γενναιόδωρα.
Θέλουμε από του χρόνου να υπάρχει αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των σχολικών στελεχών αλλά και αυτοαξιολόγηση της Πολιτείας που ποτέ δεν έχει γίνει.
Οι 70 επιμορφωτές που συμμετείχαν θα επιμορφώσουν 3000 εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου