Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ «ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ»



 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΗΜΑΝΕ ΣΤΟΥΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ  38  «ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕΙ  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  Α.Π. 40493/Δ3 KAI  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΕΠ- ΕΒΠ ΣΜΕΑΕ( ΦΕΚ78/τ.Α/13.3.2000 ).

 Πολυπληθέστατη η συγκέντρωση στο γραφείο των εκπαιδευτικών Π.Ε. Μαγνησίας στην οποία  ήταν παρόντες αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ειδικής και Γενικής Αγωγής και όλων των κλάδων ΕΕΠ - ΕΒΠ, καθώς και φοιτητές ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (που τόνισαν ότι ο αγώνας μας είναι κοινός).
Παρόντες  ήσαν και ο Πρόεδρος του συλλόγου των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας  κ. Απόστολος Μούσιος, καθώς και άλλοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί.
Οι αναπληρωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διότι με τις συγκεκριμένες προσλήψεις υποβαθμίζεται η ειδική αγωγή και τίθεται  εν αμφιβόλω η ασφάλεια των μαθητών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η σωματική τους ακεραιότητα!
Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου  του Εκπαιδευτικού Προσωπικού από το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στη φροντίδα των μαθητών, σε θέματα ασφάλειας και αυτοεξυπηρέτησης, στην ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση όλων των μαθητών  κ.α,  απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις Ειδικής Αγωγής που δεν τις κατέχουν οι Σχολικοί Βοηθοί .
Συνεπώς οι Αναπληρωτές του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που ήταν παρόντες στη συγκέντρωση καταγγέλλουν :
_ Ότι οι Σχολικοί Βοηθοί δεν έχουν  τα νόμιμα προσόντα και πτυχία για να ασκήσουν το καθηκοντολόγιο που τους όρισε το Υπουργείο Παιδείας, ούτε σε Ειδικά σχολεία ούτε σε Γενικά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών .
Καλείται λοιπόν το  Υπουργείο  Παιδείας να απαντήσει ποιος θα έχει την ευθύνη  εάν οτιδήποτε προκύψει σε ένα σχολείο λόγω άγνοιας .  Οι Σχολικοί Βοηθοί , οι Διευθυντές , ο Σύλλογος Διδασκόντων με βάση το πρόγραμμα του Σχολικού Βοηθού, που θα συντάξει ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας ή oι Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής;
_Σε περίοδο κρίσης  που υπερφορολογούνται οι πολίτες και μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις , φορτώνεται το Ελληνικό Δημόσιο και  τα σχολεία με  αχρείαστες ειδικότητες , όπως  των Σχολικών Βοηθών, που δεν κατέχουν βασικό πτυχίο για να ασκήσουν καθηκοντολόγιο αντίστοιχο με των πτυχιούχων του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, τη στιγμή που είναι ήδη καλυμμένα τα σχολεία από αναπληρωτές  από τους αξιολογικούς πίνακες του ΥΠ.Π.Ε.Θ.,  μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους 2017.  Oι  προσληφθέντες μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλους φορείς και τομείς, όπου υπάρχουν ανάγκες εκτός σχολικών μονάδων και σύμφωνα με τις γνώσεις τους.
Καλούνται 
 _ Η Πολιτική Ηγεσία του  Υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει το καθηκοντολόγιο των Σχολικών Βοηθών,  το οποίο είναι ίδιο με των πτυχιούχων ειδικής αγωγής του κλάδου του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.   Να κάνει μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή Εκπαιδευτικού, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω μνημονίων να γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών μόνο από τους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής που κατέχουν το αντίστοιχο βασικό  πτυχίο κατά κλάδο.
_Ο ΟΑΕΔ και οι Δήμοι που τοποθέτησαν τους Σχολικούς Βοηθούς , να ανακαλέσουν τις προσλήψεις τους και να τους επανατοποθετήσουν εκτός σχολείων και όπου αυτοί είναι χρηστικοί.
_ Οι  σύλλογοι γονέων ΑΜΕΑ, η  ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, οι Ομοσπονδίες ΠΟΣΕΕΠΕΑ , ΔΟΕ, ΟΛΜΕ,  Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α , ΑΔΕΔΥ, οι τοπικοί σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Περιφερειακοί Σύλλογοι Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.,  οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  Π.Ε- ΔΕ της Θεσσαλίας, οι σύμβουλοι ειδικής Αγωγής ,  καλούνται να σταθούν αρωγοί στο συγκεκριμένο αγώνα, ώστε να μην επιτραπεί η διάλυση της Ειδικής Αγωγής. 
_Καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων και γονέων κάθε σχολείου  να πάρουν θέση κατανοώντας την επικινδυνότητα της διαμορφωμένης αυτής κατάστασης.
_ Καλούνται όλοι οι Βουλευτές της Μαγνησίας και γενικά της Θεσσαλίας να λάβουν θέση και να σταθούν αρωγοί στον αγώνα μας.  

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ  ΕΕΠ- ΕΒΠ  ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Β.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
Πληροφορίες
Συραγούλα (Γιούλα) Αγορά  ( email youlaag@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου