Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Το ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; και πάλι κοντά σας


Το  ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; και πάλι κοντά σας

Δελτίο τύπου

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Έχουμε τη χαρά να σας καλωσορίσουμε πάλι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» που διανύει  για 11η χρονιά  την επιτυχημένη του δράση, σε συνεργασία την εκπαιδευτική κοινότητα, στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» και να δηλώσουν συμμετοχή.στο:

Tο «Πάμε Σινεμά;» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοαουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Μέχρι σήμερα παρακολούθησαν το πρόγραμμα πάνω από 4 000 σχολεία από όλη την Ελλάδα και γυρίστηκαν περισσότερες από 600 ταινίες.

Στόχοι του Πάμε Σινεμά;
1. Tο Πάμε Σινεμά; είναι ένα πρωτότυπο (σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο) και μαζικό ταυτόχρονα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που συνδυάζει την παροχή γνώσεων, την εθελοντική συμμετοχή και την άμιλλα, με τη δημιουργία και την προσωπική έκφραση.
2. Είναι κυρίως μάθημα "γλωσσικό", προσφέροντας στους μαθητές τις βασικές αρχές γραμματικής και συντακτικού της ραγδαία αναπτυσσόμενης στην εποχή μας, γλώσσας των εικόνων.
3. Χρησιμοποιεί -με πειραματικό σχεδόν τρόπο- νέες διδακτικές μεθόδους.
4. Φέρνει τους μαθητές σε επαφή με την πιο σύγχρονη και διαδεδομένη τέχνη, την τέχνη του κινηματογράφου, ιδίως σε ακριτικές και "άγονες" πολιτιστικά περιοχές.

5. Ενεργοποιεί τους μαθητές στην κατεύθυνση της πρωτογενούς δημιουργίας και έκφρασης.
6. Προάγει το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία.
7. Αποτελεί εμμέσως μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στον οπτικοακουστικό τομέα, που αποτελεί σημαντικό και αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας.
8. Φέρνει σε επαφή ευρύτερες τοπικές κοινωνικές δυνάμεις με το σχολείο, κινητοποιώντας τις Νομαρχίες, τους Δήμους και τους Πολιτιστικούς φορείς, στους τόπους που πραγματοποιείται.
9. Προωθεί και καλλιεργεί στους μαθητές τις ιδέες της αποδοχής του "άλλου", ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκεύματος, ιδιαιτεροτήτων και δεξιοτήτων.
10. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μία σταθερή γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους νέους της Ελλάδας και εκείνους της ομογένειας μας σε όλο τον κόσμο.
11. Μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και οδηγό για την εισαγωγή στην εκπαίδευση, με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο, άλλων μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες.

Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα θερμή ανταπόκρισή σας και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε το site μας: www.pamecinema.net και τη σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/PAMECINEMA2012 , όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

κ. Νίκος Γιαννόπουλος, 
τηλ: 210 3613004, 6937048153
e-mail: giannopoulos@pamecinema.net


Με εκτίμηση,
Αντώνης Κιούκας
Διευθυντής «Πάμε Σινεμά;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου