Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Π.Δ.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τις αιρετές του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου, Φωτεινή Ζαγγάτση και Αγγελική Τζάλλα, έγιναν σήμερα οι τοποθετήσεις των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων (29 τοποθετήσεις) και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών (27 τοποθετήσεις).
Ολοκληρώθηκε έτσι η α’ φάση προσλήψεων ΕΕΠ και ΕΒΠ. Να σημειωθεί ότι καλύφθηκαν όλες οι θέσεις του σχεδιασμού της α’ φάσης για όλες τις ειδικότητες. Αυτό δεν είναι αυτονόητο στο Νότιο Αιγαίο, καθώς, σε προηγούμενα έτη, έχει χρειαστεί να αναζητηθούν αναπληρωτές από άλλες ΠΔΕ, κάτι που συνεπάγεται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στη στελέχωση κάποιων δομών ΕΑΕ στα νησιά της περιφέρειας.
Η τοποθέτηση των ειδικοτήτων μας τόσο νωρίς και σε ένα ποσοστό επί των συνολικών προσλήψεων που επιτρέπει να μην σημειώνονται μεγάλες αδικίες στους αξιολογικούς πίνακες είναι αναμφίβολα θετικά δεδομένα.
Από την άλλη μεριά ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά κενά στις ΣΜΕΑΕ του Νότιου Αιγαίου και από τις ΕΔΕΑΥ μπορούν να λειτουργήσουν μόνο οι 9 σε αυτή τη φάση.
Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα χρειάζεται να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας, ώστε να αναζητήσουμε ρεαλιστικούς τρόπους, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των πιστώσεων που θα διατεθούν στην περιφέρειά μας σε επόμενες φάσεις.


Η συντονιστική ομάδα
 
Κώστας Γεροδιάκομος
Κωνσταντίνα Δεμένικα
Πόπη Κοντοφάκα
Άννα Λαφτσή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου