Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                              
                                                                               
                                                                                                     ΑΘΗΝΑ, 09/10/2017
                                                                                                   Αρ. Πρωτ.: 211
                                                                                                         
                                                                                                    
                                                                                                         ΠΡΟΣ
-Τους Περιφερειακούς Συλλόγους
- Τα μέλη των Περιφερειακών Συλλόγων
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μέσω αυτής της επιστολής της θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη των Περιφερειακών Συλλόγων για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει, κάτι που αποτελεί σοβαρότατο εμπόδιο στον προγραμματισμό των ενεργειών και των δράσεών της.
Καθίσταται λοιπόν πιο αναγκαία από ποτέ η εγγραφή όλο και περισσοτέρων μελών στους Περιφερειακούς Συλλόγους, προκειμένου «η φωνή μας» να ενδυναμωθεί στα επίσημα θεσμικά όργανα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να παροτρύνετε όλους τους συναδέλφους (μόνιμους και αναπληρωτές) που αυτή τη στιγμή εργάζονται σε δομές της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης να εγγραφούν άμεσα στους τοπικούς Περιφερειακούς Συλλόγους και να τακτοποιήσουν άμεσα τις οικονομικές συνδρομές τους για να στηρίξουν εμπράκτως τους σκοπούς και το έργο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., πιθανόν μέσω της άμεσης σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων γι’αυτό το σκοπό.
Έχουμε λάβει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ομοσπονδίας δεκάδες μηνύματα μελών μας για αδικίες που έχουν υποστεί σε διάφορα ζητήματα (π.χ. συνάφειες μεταπτυχιακών, μη αναγνώριση ιδιωτικής προϋπηρεσίας, μη μισθολογική αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών) καθώς και ερωτήματα που αφορούν τόσο την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων, όσο και θέματα που αφορούν μισθούς και συντάξεις.
Προκειμένου λοιπόν τα αιτήματα αυτά να προωθηθούν με δυναμικό και διεκδικητικό τρόπο από την Ομοσπονδία χρειάζεται μια μόνιμη νομική υποστήριξη από δικηγόρο και από εργατολόγο που  θα δίνει στα ταμειακώς ενήμερα μέλη μας και μόνο τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για όποιο υπηρεσιακό ζήτημα τους απασχολεί. Αυτό βέβαια συνεπάγεται ότι η παροχή νομικών υπηρεσιών από  δικηγόρο και από εργατολόγο θα πρέπει να αμείβεται σταθερά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της συνδρομής που πρέπει να καταβάλουν τα μέλη της Ομοσπονδίας στους Τοπικούς Περιφερειακούς Συλλόγους.
Συνάδερφοι, επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε την ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς και να στηρίξουμε έμπρακτα την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., αν θέλουμε ένα ισχυρό και βιώσιμο συνδικαλιστικό όργανο.

Με εκτίμηση,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου