Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ   (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,  τηλ.: 6972056448
            e-mail: poseepea@yahoo.gr , www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                             
                                                                               
                                                                                 
                                                                                                                 ΠΡΟΣ
                          -Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους
ΑΘΗΝΑ, 07/12/2017
                                                                                                          Αρ. Πρωτ.: 253
ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

            Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ζητά άμεσα από την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Π.Ε.Θ. να προβεί στην έκδοση διευκρινιστικής οδηγίας προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπου θα ορίζεται ρητά και ξεκάθαρα ότι η συνδικαλιστική άδεια για τα μέλη τόσο των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων όσο και των Περιφερειακών Συλλόγων θα είναι με αποδοχές, όπως ακριβώς ισχύει μέχρι σήμερα.

Με βάση τα όσα αναφέρει το  έγγραφο  (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/93/18258-21/8/2017) σε συνδυασμό με επικοινωνία Διευθύνσεων με αρμόδιους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας  έχει ανακοινωθεί στα μέλη των Δ.Σ. ορισμένων Περιφερειακών Συλλόγων ότι η όποια άδεια ή μείωση ωραρίου θα είναι δίχως αποδοχές. Η άστοχη και εκτός νομικού πλαισίου αυτή απάντηση αγνοεί τόσο τη σχετική εγκύκλιο με αρ.οικ 24135/458/25.05.2017 (ΑΔΑ:7ΓΥΩ456Θ1Ω-ΚΒΓ) του Υπουργείου Εργασίας επί του συγκεκριμένου ζητήματος όσο και την με αριθμό 8/5-10-2017 ομόφωνη απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής προστασίας συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την οποία προκύπτει κατηγορηματικά ότι οι συνδικαλιστικές άδειες στο Δημόσιο είναι με αποδοχές.
 Επιπλέον, η προσπάθεια να περάσει στα «κρυφά και εν μία νυκτί» η τροπολογία που προέβλεπε ότι η κήρυξη των απεργιών θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του 50% των οικονομικά ενεργά μελών των συνδικαλιστικών οργάνων αποτελεί άλλη μια καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία που έχει κάθε εργαζόμενος. Η σύσσωμη όμως αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος οδήγησε στην απόσυρση αυτής της βαθύτατα αντιδημοκρατικής τροπολογίας.
Η Ομοσπονδία διατυπώνει την έντονη αντίθεση και την αποδοκιμασία της σε τέτοιου είδους πρακτικές που στόχο έχουν να αποδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να πλήξουν καίρια τις διεκδικήσεις των μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου