Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εν μέσω αντιδράσεων η ψήφιση του ν/σ για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Σε Απευθείας Μετάδοση η συνεδρίαση της Βουλής

 
Στις 12 το μεσημέρι ξεκινάει η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Ιδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις» μετά από συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά. Την ίδια ώρα φοιτητές και σπουδαστές καλούν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ την Παρασκευή αποσύρθηκε η αμφιλεγόμενη ρύθμιση που φαίνεται ότι συγκρουόταν με το άρθρο 16 καθώς άνοιγε και τον δρόμο για τη λειτουργία ΑΕΙ από διεθνείς οργανισμούς, τα πυρά συγκεντρώνει έτερη τροπολογία που αφορά την τοποθέτηση της Ελ. Γιαννακοπούλου (για την οποία εκκρεμούν υποθέσεις διερεύνησης για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους της) στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, από 40 σχολές με κατευθύνσεις το νέο Ίδρυμα θα έχει 5 σχολές με 26 τμήματα τετραετούς φοίτησης και 24.119 φοιτητές. Ωστόσο, οι θέσεις εισαγωγής μειώνονται, αφού από 913 θέσεις που ήταν αθροιστικά για τα δύο ΤΕΙ, τα οποία δέχονταν αποφοίτους επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ποσοστό 20%, τώρα μειώνονται στις 233 λόγω του ότι το ποσοστό για τα Πανεπιστήμια είναι 5%.
Εκτός από τις διατάξεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων διατάξεις που αφορούν τις μετεγγραφές των φοιτητών, την επαγγελματική εκπαίδευση, την αξιολόγηση των μαθητών της δευτεροβάθμιας, και τη δημιουργία σχολείων μέσα σε όλα τα κέντρα κράτησης. Οι διατάξεις αυτές θα λειτουργήσουν ως πιλότος για τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται από το υπουργείο για όλες συνολικά τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης ρύθμιση, η οποία ως υποχρεωτική τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, την ένταξη δηλαδή των νηπίων από την ηλικία των τεσσάρων στα νηπιαγωγεία. Και γι' αυτό το ζήτημα υπάρχουν αντιδράσεις. Η ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην ανοίξουν, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους. Για «ένα μετέωρο βήμα εκπαιδευτικής πολιτικής» κάνει λόγο σε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τα κόμματα και τους γονείς ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών. Περισσότερα ΕΔΩ.

efsyn.gr

********************************************************

Ολομέλεια της Βουλής - Απευθείας Μετάδοση


Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις».

Σημείωση:  Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου 2018 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε μία (1) συνεδρίαση.
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ:
WebTV-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου