Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;;Σχετικά με την κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τις Υποστηρικτικές Δομές της Εκπαίδευσης και την Επιλογή Στελεχών, υπάρχει εδώ και καιρό μια διαρκής σύγχυση όσον αφορά στις ημερομηνίες, η οποία πηγάζει από αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις και δηλώσεις υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

·         Συγκεκριμένα στην συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας κας Τζούφη, παρόντος του Δ/ντή Ε.Α.Ε. κου Κασσιανού, με το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, η κα Υφυπουργός είχε πει πως εντός του προσεχούς  Μαΐου θα έχει ψηφισθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, για να παρέμβει ο κος Κασσιανός και να πει πως αυτό θα γίνει έως τα τέλη Απριλίου.

·         Την Μεγάλη Πέμπτη Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με είχε πληροφορήσει πως το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μετά την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, αφού προηγουμένως κατατεθεί .

·         Σήμερα στο Δελτίο Τύπου του Π.Ε.Σ.Ε.Α. το σχετικό με τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με την Υφυπουργό Παιδείας κα Τζούφη, διαβάζουμε πως  η Υφυπουργός δήλωσε πως "θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις νέες δομές της Π.Ε.&Δ.Ε. και στα μέσα Μαΐου θα κατατεθεί στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους, πριν την εισαγωγή του στην Ολομέλεια προς ψήφιση".

·         Μετά απ αυτά επικοινώνησα σήμερα με Συμβούλους του Υπουργού Παιδείας, οι οποίοι επιφυλάχθηκαν ν απαντήσουν επί του θέματος.

Εν τέλει διαλέγετε και παίρνετε.

Βασίλης Βούγιας
Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου