Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Μ. ΤΖΟΥΦΗ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΛΕΣΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΧ. ΒΑΡΚΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΡΚΑ - ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, κατά τη σημερινή επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Λέσβου της Υφυπουργού Παιδείας κ. Μερόπης Τζούφη, αρμόδιας μεταξύ άλλων για θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τονίστηκε από τη μεριά μου, με την ιδιότητα του Αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου, η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή γενικότερα και από τους κλάδους ΕΕΠ και ΕΒΠ ειδικότερα. Αναφέρθηκα στο γεγονός ότι το ποσοστό κάλυψης των κενών από μόνιμους είναι ελάχιστο αφού οι μόνιμοι ΕΕΠ – ΕΒΠ που υπηρετούν στις διάφορες δομές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι αυτή τη στιγμή 17, ενώ οι αναπληρωτές συνάδελφοι που υπηρετούν καλύπτοντας λειτουργικά κενά είναι 110!
Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της αύξησης των πιστώσεων που διατίθενται για πρόσληψη ΕΕΠ και ΕΒΠ ώστε να καλύπτονται όλες οι λειτουργικές ανάγκες, η ανάγκη εξίσωσης των αναπληρωτών με τους μόνιμους ως προς τις παροχές και τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς και το πρόβλημα με τα καθηκοντολόγια Σχολ. Νοσηλευτών και ΕΒΠ που εργάζονται σε γενικά σχολεία.
Από τη μεριά της η κ. Τζούφη έδειξε ότι γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους μας, μίλησε για την προοπτική μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή και τόνισε ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα διατεθούν οι ίδιες τουλάχιστον πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών.
Παράλληλα, επισήμανε ότι το καθηκοντολόγιο Σχολικών Νοσηλευτών και ΕΒΠ που υπηρετούν στα γενικά σχολεία έχει ήδη υπογραφεί και εκκρεμεί η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Μιχάλης Βάρκας, ΠΕ 23
Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου