Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Απόφαση - Ενημέρωση για την αξιολόγηση από τον Σ.Υ.Π.Υ.ΥΠ.




                                    

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠ.Ε.Π.Θ.   (ΣΥΠΥΥΠ)
ΕΔΡΑ: Λ. Κηφισίας  16,
 Αμπελόκηποι- Αθήνα  115-26          
Τηλ.:  2131316384 ΦΑΞ: 210-3442203





Αθήνα  7/6/2018

Προς:Μέλη μας
                           
 

      Θέμα: Απόφαση -  Ενημέρωση για την αξιολόγηση


Συναδέλφισσες-οι
Με απόφαση του ΔΣ, συνεχίζουμε την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας και της ΑΔΕΔΥ. 

Μετά την  (Ν)τροπολογία της κ. Γεροβασίλη ως μέσο ανταπεργίας, βάση του οποίου αποκλείστηκαν από τις κρίσεις των Γενικών Διευθυντών όλων των Υπουργείων όσοι συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση του 2016, ακολουθεί και δεύτερο έγγραφο ανάλογου ήθους. Έτσι με την ΑΔΑ:7Χ6Ζ465ΧΘΨ-ΠΦΒ (Έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης των Υπουργείων) εκβιάζει τους υπαλλήλους με θέση ευθύνης ώστε να τους εξαναγκάσει να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση του 2017 προκειμένου να τύχουν «άφεσης αμαρτιών» με άρση των κυρώσεων και του αποκλεισμού τους από τις κρίσεις, που επιβάλλονται μέχρι σήμερα σε όσους συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση του 2016.
Στο Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ, τον προηγούμενο μήνα, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ είπαν αντιφατικά πράγματα, με τον πρόεδρο αυτής να ισχυρίζεται ότι δεν δύναται να καλύψουν νομικάοικονομικά τις προσφυγές (οι οποίες πρέπει να είναι ατομικές), όσων προϊσταμένων συναδέλφων αποκλειστούν από τις μελλοντικές κρίσεις, εφόσον συμμετάσχουν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση του έτους 2017, σε αντίθεση με όσα είχαν αναφέρει σε παλαιότερες ανακοινώσεις τους. Εξάλλου με έγγραφό της προς τις Ομοσπονδίες, στις 3-4-2018, τις καλεί να επικοινωνήσουν με νομικά γραφεία  έτσι ώστε να γίνουν οι αντίστοιχες προσφυγές από τους συναδέλφους.
Ενώ μέλος της Εκτελεστικής ανέφερε ότι θα πρέπει να καλύψουν τις μικρές Ομοσπονδίες. Επειδή  η ΠΟΣΥΠ και ο Σύλλογος δεν είναι σε θέση να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος, από μόνοι τους, πιέζουμε την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει το κόστος σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν δικαστήρια.
Όλοι μαζί όμως με συλλογικότητα και εθελοντική εισφορά μπορούμε να βοηθήσουμε  οικονομικά τους συναδέλφους αυτούς.
Συνάδελφοι, όλες οι παραπάνω αρνητικές εξελίξεις και τα εκβιαστικά διλλήματα που συνδέονται με τον αποκλεισμό των προϊσταμένων από τις κρίσεις σε θέσεις ευθύνης και τον αποκλεισμό των υπαλλήλων από την κινητικότητα, δεν πρέπει να  κάμψουν την μαζικότητα και την αγωνιστικότητα των εργαζομένων. Η απεργία αποχή από την αξιολόγηση είναι νόμιμο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων και κατά συνέπεια είναι ανήθικο να αποτελεί αιτία αποστέρησης από τη δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων και την κινητικότητα. Στο πνεύμα αυτό ευελπιστούμε σε θετική απόφαση από το ΣτΕ  τον προσεχή Οκτώβριο όπου τότε θα κριθούν οριστικά οι προσφυγές των συναδέλφων που εξαιρέθηκαν από την διαδικασία επιλογής των γενικών διευθυντών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης – αποτίμησης του έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων. Μία αξιολόγηση όμως που δε θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Μία αξιολόγηση που θα λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο και θα οδηγεί στη βελτίωση των ικανοτήτων του εργαζομένου, μέσω της διαδικασίας επιμόρφωσης.
Λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να συμμετέχετε στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση του 2017, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να ακυρώσουμε στην πράξη τον συγκεκριμένο νόμο της αξιολόγησης με τις αντιδημοκρατικές και εκβιαστικές του τροπολογίες.


ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!





Για το Δ.Σ. του ΣΥΠΥΥΠ

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     
               
                      ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ                                      ΠΕΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου