Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

"Μόνιμοι διορισμοί, ένα παραμύθι δίχως τέλος!"


ΠΕΑΔ-ΠΑΣΑΔ : Μόνιμοι διορισμοί, ένα παραμύθι δίχως τέλος!


Συνάδελφοι, 
σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, ξεπερνώντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που μίλησε στη ΔΕΘ μόνο για 4500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή για την σχολική χρόνια 19/20, προχώρησε σε εξαγγελίες μόνιμων διορισμών για...μετά τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης (το...2020/21και... το 2021/22!) σπεύδοντας μάλιστα να δώσει και αριθμούς (5250 διορισμούς για κάθε χρονιά) χωρίς όμως να αναλύσει πόσες πιστώσεις πηγαίνουν πού, χρησιμοποιώντας την αόριστη έκφραση πως είναι "κυρίως"(!!!) Γενικής!
Να σημειωθεί εδώ πως το ίδιο ερώτημα που αφορά και την Ειδική, δηλαδή πόσες πιστώσεις-πού, δεν απαντήθηκε κι αυτό σήμερα απ' τον Υπουργό που...δεν βρήκε κατά τ' άλλα τις Ομοσπονδίες "έτοιμες να του προτείνουν ένα σύστημα μόνιμων διορισμών"!
Κι όμως δε μπορούν να χαρακτηριστούν απλά τραγελαφικά κι απαράδεκτα τα σημερινά αφού σε προηγούμενη ανακοίνωση (9/9/18 ΠΑΣΑΔ) είχε προβλεφθεί και προεξοφληθεί επ' ακριβώς αυτή η κίνηση
"...Στη λογική του αποπροσανατολισμού και της προεκλογικής διαχείρισης αυτής της αλήθειας(ότι διορισμοί δε θα γίνουν) από το Υπουργείο Παιδείας, γιατί αυτό θα παρακολουθήσουμε πλέον τις επόμενες μέρες με συνεντεύξεις και δηλώσεις για διορισμούς που δεν εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, μαζί με την προσπάθεια να διασπαστούν οι αναπληρωτές μέσω των κριτηρίων ενός...νέου συστήματος πρόσληψής τους. ..."
κι είχε επισημανθεί η διάσπαση των εκπαιδευτικών, μέσω του συστήματος μονιμοποίησης, ως η τελευταία ενέργεια για να μη βρεθούν Υπουργός και Κυβέρνηση αντιμέτωποι με την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ οργή των επί...τριετίας εμπαιζόμενων αναπληρωτών!
-Σκοπίμως λοιπόν συνάδελφοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Γενικής και Ειδικής, τα πάντα, ακόμη και τα εξαγγελθέντα απ'
τον Πρωθυπουργό, αφήνονται στο γενικώς και στο μετά, με έναν απίστευτα κυνικό, σχεδόν εκβιαστικό κι εν τέλει ψηφοθηρικό τρόπο.

-Κομμένη, ραμμένη και με στόχευση στις εκλογικές ανάγκες των επόμενων μηνών στην Εκπαίδευση, η σημερινή εξαγγελία.
-Απρεπές κι ανήθικο το παιχνίδι Κυβέρνησης και Υπουργού στις πλάτες των αναπληρωτών που μένουν απορημένοι θεατές των χιλιάδων μόνιμων διορισμών παντού στο Δημόσιο πλην της Εκπαίδευσης.
-Δόλια κι επιθετική και μη αποδεκτή, η μεθόδευση εισαγωγής προσοντολογίου στην Εκπαίδευση μέσω κριτηρίων ενός "νέου συστήματος διορισμών" που θα στείλει αναπληρωτές στην ανεργία.
Απέναντι σ' όλα αυτά και για όλα αυτά καλούμαστε συνάδελφοι όχι απλώς ν' αντιδράσουμε αλλά ν' αγωνιστούμε σ' έναν αγώνα που μόνο νικητή πρέπει το Δίκαιο, τη Λογική και την Ηθική και πρέπει να είναι επίμονος, δυναμικός, ουσιαστικός κι αποτελεσματικός.
Αυτή τη φορά δε θα κληθούμε να δείξουμε απλά τη δύναμή μας, αυτό πλέον δε φτάνει, αλλά θα κληθούμε, κι εκεί θα κριθούμε, να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας και τη μαχητικότητά μας.
Ο μόνιμος διορισμός όλων μας και το δικαίωμα στην εργασία είναι το διακύβευμα και σε κανένα απ' τα δύο δε μπορούμε να υποχωρήσουμε.
Απευθύνουμε γι' αυτό μήνυμα και προς τις προσκείμενες στην κυβέρνηση συνδικαλιστικές παρατάξεις και τους συνοδοιπόρους τους.
Συνάδελφοι από τις "20000 άμεσες προσλήψεις" του Φίλη στις αρχές της τετραετίας, περάσαμε στα... βάθη τριετίας του Γαβρόγλου και φτάσαμε πάλι στο μηδέν, με υποσχέσεις που δεν τις πιστεύει πια κανείς, για μονιμοποιήσεις στο εγγύς μέλλον, στην εκπαίδευση των δικών σας πλέον...μόνιμων αναπληρωτών.
Να μην διανοηθείτε λοιπόν συνάδελφοι να προκαλέσετε αυτούς τους αναπληρωτές μιλώντας τους για συστήματα διορισμών, κριτήρια και δικαιώματα νέων συναδέλφων. Αυτά απόλυτα μας οδηγούν στην ΑΝΕΡΓΙΑ και θα θεωρηθείτε συνυπεύθυνοι γι' αυτό.
Υπάρχει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς της Ιταλίας που ναι μεν δεν είναι δεσμευτική για κάθε κράτος αλλά μπορεί ν' ακολουθηθεί νομικά απ' την Κυβέρνηση, βελτιωμένη ως προς το σκέλος των απαιτούμενων μηνών για τη μονιμοποίηση.
Αυτή η απόφαση δικαίωσε τους εκπαιδευτικούς που είχαν επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, με άλλα λόγια την προϋπηρεσία και πέραν τούτου ουδέν! Κανένα άλλο κριτήριο!
Γι' αυτό σας ενημερώνουμε κι ενημερώνουμε τους πάντες, πως τίποτε άλλο δε θα γίνει αποδεκτό και πως δε θα νομιμοποιήσουμε να χαθούν χρόνια προϋπηρεσίας και δε θα συνηγορήσουμε στο να χάσουν συνάδελφοι την εργασία τους.

Είμαστε εδώ, όλοι οι αναπληρωτές μαζί και θα βγούμε στον δρόμο, όπως τον Μάρτη και θα είμαστε δυναμικοί κι αυτή τη φορά δε θα κάνουμε πίσω.

Το σε βάθος τριετίας ΤΕΛΟΣ!!!

ΟΚΤΩΒΡΗΣ μήνας δυναμικών κινητοποιήσεων των αναπληρωτών μέχρι την τελική δικαίωσή τους!

Συνάδελφοι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου