Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α - ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΜΕ Ε.Ε.Π & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ε.Α





 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α –ΣΤΕΛΛΑ)


Π.Μπακογιάννη 2, 35 100 Λαμία, τηλ: 22310/66588, fax: 22310/25226, κιν: 6974714206




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-10-2013


Ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α- ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΜΕ Ε.Ε.Π & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ε.Α


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου, συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤ.ΕΛΛΑ) και του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευβοίας με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Συμεών Κεδίκογλου, με θέμα τα  προβλήματα των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ), σε σχέση με τη στελέχωσή τους με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και  εκπαιδευτικό προσωπικό Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, εκτός του κου Κεδίκογλου, ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Λολίτσας, η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευβοίας Δήμητρα Λινάρδου, ο αιρετός του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π Δημήτρης Παπαευθυμίου και ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ Βασίλης Βούγιας.


Στον κο Υφυπουργό αναλύθηκαν λεπτομερειακά τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευβοίας, αλλά και το σύνολο των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της Στερεάς Ελλάδας και η πλειονότητα των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας. 

Μάλιστα τονίσθηκε πως το γεγονός  της μη διάθεσης πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Ε.Α.Ε, σε συνδυασμό με τη μη συμπερίληψη των ΚΕ.Δ.Δ.Υ στην Α φάση διάθεσης πιστώσεων Ε.Ε.Π μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθιστά άκρως προβληματική τη συνέχιση λειτουργίας των δομών  αυτών.


Ζητήθηκε δε από τον κο Κεδίκογλου η μέριμνα πρόσληψης μονίμου εκπαιδευτικού  προσωπικού, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, για τη στελέχωση των δομών Ε.Α.Ε, καθότι ο χώρος της Ειδικής Αγωγής έχει ελάχιστο μόνιμο προσωπικό και ως εκ τούτου θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, ιδίως την καινούργια χρονιά, μιας και οι πιστώσεις από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ που αναλογούσαν για το επόμενο έτος έχουν ήδη απορροφηθεί τη φετινή χρονιά που διανύουμε.


Ο κος Υφυπουργός  αφού άκουσε με προσοχή τα ανωτέρω, μας ανακοίνωσε πως αυτά που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή δεδομένων των δύσκολων συνθηκών είναι τα εξής:


1ον-Θα φροντίσει εντός του μηνός να διατεθούν 100 με 150 πιστώσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) αποκλειστικά για τις ανάγκες των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ των Ε.Δ.Ε.Α.Υ, επιπλέον των 400 πιστώσεων που αφορούν σ αυτές και στη  στελέχωση τους με Ε.Ε.Π.


2ον- Θα ληφθεί μέριμνα κάλυψης των αναγκών των ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε εκπαιδευτικό προσωπικό Ειδικής Αγωγής  Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εδικής Αγωγής και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.


3ον- Ενισχύοντας το θεσμό των Ε.Δ.Ε.Α.Υ, επισπεύδοντας τη λειτουργία τους και διατηρώντας τις 400 θέσεις Ε.Ε.Π γι αυτές, θα επιτύχει την αποσυμφόρηση των λιστών αναμονής των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, μιας και οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ θα λειτουργήσουν ως "πρωτοβάθμιο ανάχωμα" αντιμετώπισης των μαθησιακών ή άλλων προβλημάτων των μαθητών των σχολείων.



4ον- Θα ενεργοποιηθεί η παράγραφος 17, του άρθρου 28, του ν.4186/2013, η οποία ομιλεί περί μόνιμης ισχύος των γνωματεύσεων των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, περιορίζοντας έτσι το εύρος των επαναξιολογήσεων, οι οποίες επιβαρύνουν σοβαρά τη λειτουργία των κέντρων αυτών. Και


5ον- Η επιτροπή η οποία ασχολείται με το νέο σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, θα ασχοληθεί και με τη σύνταξη προτάσεων για την  αναμόρφωση και βελτίωση της λειτουργίας  των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, αξιοποιώντας την πάνω από δέκα χρόνια εμπειρία από τη λειτουργία τους στο χώρο της εκπαίδευσης.


Τέλος, ζητήθηκε από τον κο Κεδίκογλου, ο οποίος μας ανέφερε πως το ζήτημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, η  άρση της διαθεσιμότητας των ολίγων συναδέλφων εκπαιδευτικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που είχαν οργανική θέση σε δομές Ειδικής Αγωγής και η ανάγκη επανατοποθέτησης τους στις θέσεις που κατείχαν.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου