Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

"ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ & ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π κε ΥΠΟΥΡΓΕ"....ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



                                                                                  Μυτιλήνη, 02 Οκτωβρίου 2013



 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ





                                     Προς: Υπουργείο Παιδείας  &   Θρησκευμάτων κο                                     Αρβανιτόπουλο
                                                          Κοιν: -Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κο Κεδίκογλου
                                                                      -Δντή Ε.Α.Ε κο Λολίτσα
                                                                      -Π.Δ.Ε Βορείου Αιγαίου


ΘΕΜΑ: «Κατανομή Πιστώσεων στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) & Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) για το σχολικό έτος 2013-14»





Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ ,



Αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο φορτίο των υποχρεώσεων που φέρει η θέση σας , αλλά θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως σήμερα έχουμε Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2013 και τα ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ όλης της χώρας υπολειτουργούν, εφόσον δεν υπάρχει Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π).



Το ίδιο ισχύει και για τα ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μιας και οι οργανικές θέσεις των Ε.Ε.Π είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα τα ΚΕΔΔΥ και τα Ειδικά Σχολεία να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή να υπολειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αξιολόγηση των μαθητών στα ΚΕΔΔΥ γεγονός που συνεπάγεται την αύξηση της λίστας αναμονής και τη συνεχή ταλαιπωρία των μαθητών και των γονιών τους, ενώ αδυνατούν να στηρίξουν το μαθητή, την οικογένειά του, την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία.



1.       Επίσης, η απουσία του Ειδικού Εκπαιδευτικού/Βοηθητικού Προσωπικού από τα σχολεία είναι ανασταλτικός παράγοντας της αρμονικής λειτουργίας τους. Επιβάλλεται, άμεσα να πραγματοποιηθεί η πρόσληψη αναπληρωτών μιας και οι οργανικές θέσεις του ΕΕΠ και ΕΒΠ που καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό είναι ελάχιστες. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως στις δομές τις περιφέρειας μας,

Το ΚΕΔΔΥ Λήμνου δεν έχει καμία ειδικότητα ΕΕΠ με οργανική θέση και αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί.

Στο ΚΕΔΔΥ Χίου δεν υπάρχει Ψυχολόγος με αποτέλεσμα να μην γίνονται αξιολογήσεις και χρήζει επιπλέον κοινωνικού λειτουργού

Στο ΚΕΔΔΥ Σάμου, υπάρχει μόνο μόνιμη ψυχολόγος με αποτέλεσμα να μην γίνονται αξιολογήσεις,

Τα ειδικά σχολεία Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας και Καλλονής Λέσβου δεν έχουν κανένα μόνιμο προσωπικό ΕΕΠ (εκτός της ψυχολόγου στο ειδικό δημοτικό Σάμου), ενώ τα Ειδικά σχολεία Μυτιλήνης και Χίου έχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό ΕΕΠ



2        Δεδομένης της γενικής αύξησης των πιστώσεων για την ΕΑΕ σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά , θα θεωρούσε κανείς εύλογη και την αύξηση των πιστώσεων που αφορούν σε ΕΕΠ και ΕΒΠ. Εφόσον , οι πιστώσεις που δόθηκαν πέρυσι σε ΕΕΠ και ΕΒΠ,  ήταν 750, αναμένουμε αύξηση των πιστώσεων μας και ίση κατανομή.

 

3        Εδώ και καιρό , φημολογείται ότι οι θέσεις που αφορούν το ΕΕΠ θα καλυφθούν μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πληροφορίες που θέλουν το ΄΄Γ΄ Πακέτο της Κοινωφελούς Εργασίας ΄΄ να αφορά στην πρόσληψη ειδικοτήτων όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές  στην Ειδική Αγωγή για διάστημα 6,5 μηνών και με πενιχρότατο επιμίσθιο. Αυτό βέβαια, συνεπάγεται την υποβάθμιση των ειδικοτήτων μας,(επιστημονικά, υπηρεσιακά, δεοντολογικά) καθώς  και των υπηρεσιών που προσφέρουμε.



 Γνωρίζουμε πως έχουν απομείνει 958 πιστώσεις ΕΣΠΑ από τις 3.500 που αφορούν σε κάλυψη αναγκών των δομών Ε.Α.Ε. Απαιτούμε λοιπόν την ΑΜΕΣΗ κάλυψη όλων των κενών στα ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από αναπληρωτές μέσω του πακέτου ΕΣΠΑ, ώστε να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών μας και των συνθηκών εργασίας μας.





Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειές σας





          

                                        Οι αναπληρωτές ΕΕΠ & ΕΒΠ 

                                            Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου