Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ


Ερώτηση με θέμα: "Ζωτική η ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων του ΚΕ.Δ.Δ.Υ" κατέθεσαν 10 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στις 9/10/2014.
Την Ερώτηση την απευθύνουν στους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών ζητώντας απ αυτούς να καταθέσουν, αφενός μεν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης με το προβλεπόμενο από το νόμο προσωπικό, αφετέρου δε τον τρόπο κάλυψης των λειτουργικών αναγκών των Κέντρων αυτών και των εξόδων κίνησης του προσωπικού.
Να υπενθυμίσουμε πως φέτος, για το 2014-15, εδόθησαν μόλις 126 πιστώσεις για πρόσληψη Αναπληρωτών Ε.Ε.Π στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ όλης της χώρας από ένα Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και προγραμματίζεται από το Υπουργείο η αποστολή κάποιων πενιχρών πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό για πρόσληψη Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μιας και δεν μπορούν αυτοί να προσληφθούν στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ λόγω τεχνικών δυσκολιών από προγράμματα ΕΣΠΑ.
Τα υποστελεχωμένα  ΚΕΔΔΥ αδυνατούν με το υπάρχον προσωπικό να  εξυπηρετήσουν τους γονείς και μαθητές που απευθύνονται σε αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής, οι οποίες υπονομεύουν το κύρος και την επιστημοσύνη του θεσμού αυτού.
Ας ελπίσουμε πως η Πολιτεία θα ασχοληθεί σοβαρά με το κρίσιμο αυτό θέμα, στηρίζοντας έστω και τώρα, αυτόν τον σημαντικό υποστηρικτικό θεσμό της εκπαίδευσης.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ

Βασίλης Βούγιας
12/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου