Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.

 
Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. εδώ και πολύ καιρό στις επαφές της με το υπουργείο παιδείας συζητά το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας. Η θέση της Ομοσπονδίας αφορά στο ότι αφενός μεν χρειάζεται διότι εργαζόμαστε στο υπουργείο παιδείας αφετέρου δε, εφόσον το υπουργείο τη ζητά ως προαπαιτούμενο, θα έπρεπε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα και με επάρκεια η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους να την αποκτήσουν.
Στο μεταξύ,  από το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους προέκυψε η αναγκαιότητα προσαρμογής των κριτηρίων για τις προσλήψεις στη νομοθεσία του Α.Σ.Ε.Π.. Η πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς το υπουργείο τότε, αφορούσε στο να δοθεί κατά τη μεταβατική περίοδο η δυνατότητα άμεσα με κάποιον τρόπο (πχ. μέσω επιμόρφωσης) ώστε οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να αποκτήσουν την παιδαγωγική επάρκεια. Ωστόσο από πλευράς υπουργείου δεν προέκυψε μέχρι στιγμής κάποια σχετική λύση, με αποτέλεσμα να φτάσουμε προ των πυλών της επόμενης εγκυκλίου.
Εν τέλει, για την αναμενόμενη εγκύκλιο αναπληρωτών που αφορά στο σχολικό έτος 2016-2017, το υπουργείο δίνει μεν τη δυνατότητα στους συναδέλφους χωρίς παιδαγωγική επάρκεια να υποβάλλουν αίτηση, πλην όμως θα έπονται των υπολοίπων. Πιστεύουμε ότι πλέον το υπουργείο χρειάζεται να εισακούσει το αίτημά μας για να αρθεί αυτή η αδικία σε μερίδα συναδέλφων. 
Επίσης, επειδή τα θέματα του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. είναι αρκετά περίπλοκα (λόγω πληθώρας ειδικοτήτων), καλό θα είναι να υπάρχει συνεννόηση των ιθυνόντων με τους εκπροσώπους του κλάδου ώστε να αποφεύγονται τέτοιου τύπου αστοχίες που αφορούν την επαγγελματική ζωή των συναδέλφων.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου