Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.


ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 2 ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Του Πρόδρομου Π. Ελευθερίου
 Επίτιμου Σχολικού Συυμβούλου Μαθηματικών


Όργανα διοίκησης σχολείου: Άρθρο 11 του ν. 1566/1985
 Όργανα διοίκησης κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και ο σύλλογος των διδασκόντων.
Παρ. 2 του Κεφαλαίου ΣΤ του του άρθρου 11 του ν. 1566/1985
2. Ο σύλλογος των διδασκόντων συνεδριάζει, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, τακτικά τουλάχιστο μία φορά πριν από την έναρξη των μαθημάτων και μία φορά στο τέλος κάθε τριμήνου και έκτακτα, όταν το κρίνει σκόπιμο ο πρόεδρος ή το ζητήσει εγγράφως για συγκεκριμένα θέματα τουλάχιστον το ένα τρίτο των μελών του. Οι συνεδριάσεις γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας και σε καμιά περίπτωση σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
1. Σύμφωνα με τον ν. 1566/1985 οι εκπαιδευτικοί παρέμεναν υποχρεωτικά στο σχολείο για έργο που τους ΕΙΧΕ ΑΝΑΤΕΘΕΙ από τα όργανα διοίκησης του σχολείου, ενώ με τον ν. 4512/2018 παραμένουν υποχρεωτικά για υπηρεσίες που τους ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ από τα όργανα διοίκησης του σχολείου.
2. Σύμφωνα με την Παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985, εκπαιδευτικός που η τελευταία ώρα διδασκαλίας ήταν π.χ η 5η και τη μέρα αυτή δεν είχε να εκτελέσει συγκεκριμένο έργο που του είχε ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου ήταν νόμιμο να αποχωρεί από το σχολείο.
Κατ’ αναλογία:
Σύμφωνα με το άρθρο 245 του ν. 4512/2018, εκπαιδευτικός που η τελευταία ώρα διδασκαλίας είναι π.χ η 5η και τη μέρα αυτή δεν του ανατίθενται άλλες υπηρεσίες από τα όργανα διοίκησης του σχολείου του είναι νόμιμο να αποχωρεί από το σχολείο.

esos.gr/


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Ε.Π.) ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Β.Π.)

Του Βασίλη Βούγια 
Με βάση την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B 449 - 03.04.2007) αυτή τη στιγμή ισχύουν τα παρακάτω, με τη σημείωση πως πολύ σύντομα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την οποία θα τροποποιείται η εν λόγω Υπουργική Απόφαση στην κατεύθυνση της εναρμόνισης, όσον αφορά στο εργασιακό ωράριο, με τα των εκπαιδευτικών. 
Δηλαδή όποια ερμηνεία του νόμου και της Εφαρμοστικής Εγκυκλίου δίδεται για το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών να ισχύει και για το εργασιακό ωράριο του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου