Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΚΛΑΔΟΣ "ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ / ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ" Τ.Ε. - Ο ΚΛΑΔΟΣ Ε.Β.Π. Δ.Ε....ΓΙΑΤΙ ;;;





Στο άρθρο 29: "Κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης", του νομοσχεδίου: «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις», που θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη 15/02/2018 στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βλέπουμε τον κλάδο ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ - ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ να κατατάσσεται στην κατηγορία ΤΕ1.30.

Ο κλάδος αυτός, που ανήκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αποτελεί εκπαιδευτικό προσωπικό, έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

"ΤΕ01.30 ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ - ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ ΤΕ01.30 ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ - ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ
 Πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής ή ΤΕΛ ή Β΄ κύκλου ΤΕΕ ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ. και απολυτήριο ΕΠΑ.Λ. ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ. και απολυτήριο ισότιμου Γενικού Λυκείου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ή πτυχίο ΚΑΙ βεβαίωση ισοτιμίας με πτυχίο αντίστοιχης ειδικότητας Μέσης Σχολής από τον αρμόδιο φορέα εάν δεν είναι σαφής η βαθμίδα εκπαίδευσης ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής (2) αντίστοιχης ειδικότητας και βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.."

Μ άλλα λόγια, οι ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ - ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ με απολυτήριο ΕΠΑΛ και βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποκτούν παιδαγωγική επάρκεια και μπορούν να διδάξουν.

 Κατατάσσονται δε ως ΤΕ, εν αντιθέσει με το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.), κλάδο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.), το οποίο παρότι έχει λάβει μεταλυκειακή εκπαίδευση, κατατάσσεται ως ΔΕ....

Για την κατάφωρη αυτή αδικία εις βάρος του Ε.Β.Π. έχει ενημερωθεί από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) κος Κασσιανός και ελπίζουμε να υπάρξουν από το Υπουργείο διορθωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Από την πλευρά μας παρακολουθούμε το θέμα.

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου