Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν υπάρχει Δεύτερη Φάση για προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Το σύνολο των πιστώσεων εδόθη!!!




Από σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας προκύπτει πως οι πιστώσεις που διατέθηκαν για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. - http://seepea-stella.blogspot.com/2018/08/13-2018-19_96.html- αφορούν στο σύνολο των πιστώσεων της σχολικής χρονιάς 2018-19 και όχι της Α Φάσης όπως εύλογα υποθέσαμε όλοι μας, συνεκτιμώντας την διαχείριση των πιστώσεων όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς ΥΠ.Π.Ε.Θ..

Όμως το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο έγγραφο με τις πιστώσεις που απέστειλε στις Π.Δ.Ε. το αναγράφει ρητά, πως πρόκειται δηλαδή για το σύνολο αυτών και δεν θα υπάρξουν άλλες, πλην του Τομεακού(Συνοδοί μαθητών Ε.Β.Π. και Σχολικοί Νοσηλευτές-ΠΕ25)
που, όπως ξέραμε, θα έχουμε ως δεύτερη φάση το υπόλοιπο 40% των συνολικών.

Τα παραπάνω αποτελούν μια εξόχως δυσμενή εξέλιξη για την ουσιαστική κάλυψη των πολλών κενών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., από τη στιγμή που δεν θα υπάρξουν άλλες φάσεις προσλήψεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε.,  ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Τελειώνοντας πιστεύω πως αποτελεί χρέος μας να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. το ποσοστό προσλήψεων που αναλογεί στο Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., ώστε να καλυφθούν τα πάρα πολλά κενά στις δομές Ειδικής Αγωγής της χώρας.

Βασίλης Βούγιας
06 Σεπτεμβρίου 2018


Οι περσινές προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε σύγκριση με τις φετινές πιστώσεις - Συγκριτικός Πίνακας- http://seepea-stella.blogspot.com/2018/09/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου