Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Προσοχή!! Διαγράφονται και από τους Πίνακες Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. οι αναπληρωτές που δεν ανέλαβαν υπηρεσία ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναμένοντας την πρόσληψή τους ως Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.


"Θα αιτηθώ τη διαγραφή μου από τον οικείο πίνακα αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ της ΠΔΕ που έχω καταταγεί σε περίπτωση πρόσληψης μου από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΕΘ"...

Αυτά ακριβώς αναγράφει η Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 που  υπογράφουν οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. όταν υποβάλλουν την αίτηση για πρόσληψη στις Π.Δ.Ε..

 Με βάση αυτή την πρόβλεψη το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί, κυρίως από φέτος αν δεν κάνω λάθος, πως αν π.χ. προσληφθεί ένας αναπληρωτής που έχει υποβάλλει αίτηση πρόσληψης και ως εκπαιδευτικός αλλά και ως Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., πρώτα ως εκπαιδευτικός και δεν αναλάβει υπηρεσία, διαγράφεται εκτός από τον τον Ενιαίο Πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΕΘ και από τον Πίνακα της Π.Δ.Ε. όπου βρίσκεται ως Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π..

Δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι, με πολύ καλή σειρά μάλιστα στους Πίνακες, που δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν προσελήφθησαν ως εκπαιδευτικοί αναμένοντες πρόσληψη ως Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., θεωρώντας πως έτσι δεν θεωρείται πρόσληψη το γεγονός, διεγράφησαν και από τους Πίνακες Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. κατόπιν εντολής του Υπουργείου προς τις Π.Δ.Ε., στις οποίες απέστειλε τα ονόματα των συναδέλφων, τα οποία βεβαίως είχε ανακαλύψει μετά από έρευνα.

Και πράγματι βιώνουμε κι άλλα προσωπικά δράματα από άλλη μια παρανόηση του περιεχομένου της περιβόητης Υπεύθυνης Δήλωσης...

Βασίλης Βούγιας

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου