Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ & ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π- ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ - ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π



ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ
Η εγκύκλιος των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π για το 2013-14, αναμένει την υπογραφή του αρμόδιου για θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Υφυπουργού Παιδείας, τον οποίο δεν γνωρίζουμε μιας και δεν έχουν εκχωρηθεί –έως σήμερα- αρμοδιότητες στους Υφυπουργούς κκ. Κεδίκογλου και Γκιουλέκα.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Η εγκύκλιος πρόσληψης  Αναπληρωτών Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π θα εκδοθεί μετά την εγκύκλιο των Αποσπάσεων και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουμε και εδώ καθυστέρηση στην έκδοσή της.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ & Σ.Δ.Ε.Υ
Καθυστέρηση παρατηρείται και στην έκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας των Ε.Δ.Ε.Α.Υ και Σ.Δ.Ε.Υ, ο οποίος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσουν οι δομές αυτές.


ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Π
Το σχέδιο νόμου για το Γενικό & Τεχνολογικό Λύκειο, σύμφωνα με όσα είπε, σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου, στην τελετή  ανάληψης  καθηκόντων των νέων Υφυπουργών ο Υπουργός Κ.Αρβανιτόπουλος, θα εισαχθεί στη Βουλή εντός του μηνός Ιουνίου(Σ.Σ: Ο μήνας Ιούνιος έχει ακόμα 2 εργάσιμες ημέρες και 1 Σ/Κ για να περατωθεί…).


 Όπως έχουμε ξαναπεί, στο εν λόγω σχέδιο νόμου θα υπάρχουν αρκετές νομοθετικές ρυθμίσεις για την Ειδική Αγωγή και το Ε.Ε.Π.

 Εκτός απροόπτου οι πιο σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για το Ε.Ε.Π θα έχουν να κάνουν με:

  •   τη δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης του στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε,
  •  τη συμμετοχή του σε προγράμματα Επιμόρφωσης,
  •  την διευρυμένη σύνθεση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π για επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ και
  •  τη σύνθεση των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Ρυθμίσεις θα υπάρξουν και σε θέματα που αφορούν στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.


Παρακολουθούμε την πορεία των προαναφερομένων θεμάτων, που απασχολούν το Ε.Ε.Π και τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και σε κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

Το καλοκαίρι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο για όλους μας...

Βασίλης Βούγιας
26/6/2013

4 σχόλια:

  1. Τι εννοουμε οταν λεμε: Ρυθμισεις θα υπαρξουν και σε θεματα που αφορουν στη διαδικασια προσληψης αναπληρωτων εκπαιδευτικων Ειδικης Αγωγης? Αφορα και τους ΠΕ 02,03 κτλ ή μονο τους Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά κύριο λόγο αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη ποιες θα ειναι αυτες οι αλλαγες? Θα μπορουσατε να γινετε λιγο πιο σαφης? Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ συνάδελφε, δεν υπάρχει περισσότερο εξειδικευμένη πληροφόρηση, κι αυτό γιατί το Υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμα. Η διαδικασία των τροπολογιών είναι αρκετά σύνθετη και πολλά αλλάζουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Π.χ κάποια νομοθετική ρύθμιση μπορεί να κοπεί από τους Νομικούς Συμβούλους του Υπουργείου, οι οποίοι κρίνουν αν είναι σύννομη οποιαδήποτε παρέμβαση. Τώρα για το ΕΕΠ οι αναφερόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, αν θέλουμε να μιλάμε για ύπαρξη συντεταγμένης Πολιτείας. Παρόλα αυτά, όπως είδες στο κείμενο, ανεγράφη και το εκτός απροόπτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή