Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Υπουργών Παιδείας & Δ.Μ.Η.Δ στα πλαίσια της εξεύρεσης υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε κινητικότητα

Συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Παιδείας έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της... πυρετώδους προετοιμασίας εν όψει του κρίσιμου ραντεβού με την τρόικα, που ορίστηκε για το απόγευμα της Δευτέρας.

Από τις επαφές που θα έχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών θα κριθούν οι εξελίξεις στα "καυτά" μέτωπα των απολύσεων και της κινητικότητας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για 4.000 απολύσεις -απομένουν 2.000 μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ- και για ένταξη 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα μέχρι τέλος του έτους.

Στην ατζέντα της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Χαράλαμπο Αθανασίου βρίσκεται η νομοθετική ρύθμιση-εξπρές που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να μπει τέλος στις μακροχρόνιες προσωρινές διαταγές και να οδηγηθούν στην έξοδο χιλιάδες υπάλληλοι που παραμένουν για χρόνια στο Δημόσιο παρότι έχει λήξει η εργασιακή τους σύμβαση.

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σχέδιο Αθανασίου θα "πατήσει" στο σχέδιο Ρουπακιώτη, ενδεχομένως όμως να υπάρξουν και κάποιες αλλαγές.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Αθανασίου αναφέρουν ότι από τη στιγμή που θα κατατίθεται το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής και ασφαλιστικών μέτρων, η συζήτηση για την προσωρινή διαταγή θα πρέπει να γίνεται μέσα σε 2 ημέρες και αυτή για τα ασφαλιστικά μέτρα μέσα σε 30 ημέρες. Η δε διαδικασία για την κύρια αγωγή θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 6-8 μήνες.

Εισήγηση υπάρχει και για μη αποδοχή αιτήματος για αναβολή, μένει να φανεί όμως εάν θα γίνει αποδεκτή.

Το σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά συνολικά 5.000-6.000 συμβασιούχους που παραμένουν στο Δημόσιο με αυτό το καθεστώς και πρόκειται κυρίως για άτομα που απασχολούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αργότερα, σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθώς το υπουργείο Παιδείας θα αποτελέσει τη δεξαμενή για το πρώτο κύμα των υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε κινητικότητα.

Πηγή: http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=31498993

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου