Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΕΕ /ΕΑ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής - Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο από τη UNICEF & "ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" για τη σχολική χρονιά 2012-2013




Η Αντιπρόεδρος της UNICEF κ. Σοφία Τζιτζίκου (κέντρο), η Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας ΕΑΕ Δρ Ράνια Χιουρέα (αριστερά), ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. K. Μανιάτης, ο Διευθυντής ΔΔΕ Β΄Αθήνας κ. A. Φαλούκας (δεξιά), καθηγητές και μαθητές σχηματίζουν το σύμβολο της UNICEF στη Νοηματική, κατά την εκδήλωση απονομής του 1ου Πανελλήνιου Βραβείου της UNICEF στο ΤΕΕ/ΕΑ Κωφών & Βαρηκόων Αγ Παρασκευής και ανακήρυξή του ως ‘’ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ’’ σχολ. έτους 2012-2013.
 

Σήμερα που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολες και τα προβλήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, η συμβολή του ΤΕΕ /ΕΑ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής αποκτά ξεχωριστή σημασία και αξία, γιατί πήρε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο επίπεδο και ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ‘’ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ’’ για τη σχολική χρονιά 2012-2013, αφού με την σημαντική του υποστήριξη ενίσχυσε τα προγράμματα της Unicef προς όφελος των παιδιών σε όλο τον κόσμο και μετέδωσε ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην ευρύτερη τοπική κοινωνία. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, υπεύθυνοι του προγράμματος, Ελένη Ευταξία, Φιλόλογος και Νίκος Ίσαρης, ειδικός στη Νοηματική Γλώσσα, με την υποστήριξη της Διευθύντριας κ. Μαρίας Χαϊκάλη, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στα θέματα της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού. Το ΤΕΕ /ΕΑ Κωφών Βαρήκοων Αγ. Παρασκευής, όπως ειπώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της UNICEF κ. Ηλία Λυμπέρη, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ευελπιστούμε ότι κι άλλα σχολεία θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, γιατί με τη δική τους προσπάθεια υποστηρίζουν την UNICEF να συνεχίσει τα προγράμματά της για τον εμβολιασμό των παιδιών, την υποστήριξη κέντρων υγείας και σχολείων, την παροχή συμπληρωμάτων για τα υποσιτισμένα παιδιά και την παροχή καθαρού νερού, ώστε να έχουμε ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα.
Στη γιορτή για τη λήξη του σχολ. έτους, που πραγματοποιήθηκε στις 17-6-2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωφών και Βαρήκοων Αγ. Παρασκευής, παρευρέθηκε η Αντιπρόεδρος της UNICEF κ. Σοφία Τζιτζίκου, η οποία απένειμε το βραβείο στο σχολείο και υποστήριξε το οπτικοακουστικό υλικό για την υλοποίηση της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: O Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. K. Μανιάτης, η Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας ΕΑΕ Δρ Ράνια Χιουρέα, ο Διευθυντής ΔΔΕ Β΄Αθήνας κ. A. Φαλούκας, ο Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης κ. Νίκος Τζανετάκος, η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης κ. Μαριάννα Χατζοπούλου και άλλοι φορείς.

(Από το fb της  Σχολικής Συμβούλου 2ης Περιφέρειας Ε.Α.Ε Δρ Ράνιας Χιουρέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου