Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για την πρόσληψη ανέργων στα σχολεία

 
Παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που κάνουν λόγο για προσλήψεις, μέσω του ΟΑΕΔ,  εκπαιδευτικών και άλλων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μάλιστα σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» αναφέρει συγκεκριμένα τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων και τις απολαβές.

Συγκεκριμένα αναφέρει:                                                                                                                       «Οι άνεργοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συμβάσεις θα είναι πεντάμηνες χωρίς ελπίδα να ανανεωθούν ή να παραταθούν και τα χρήματα που θα παίρνουν είναι:                    
- 490 ευρώ (καθαρά) κάθε μήνα για ανέργους που είναι πάνω από 25 ετών, με καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δηλαδή 758 ευρώ μικτά.
- 427 ευρώ (καθαρά) κάθε μήνα για ανέργους που είναι κάτω από 25 ετών, με καλυμμένες τις ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή 652 ευρώ μικρά.»
Μάλιστα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προσλήψεις 600 νηπιαγωγών στην Α/θμια και Περιφερειακοί Διευθυντές δηλώνουν ότι με ατές τις πιστώσεις θα καλύψουν τα κενά στα νηπιαγωγεία…
Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. καλούμε άμεσα τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να παρέμβει και να ενημερώσει τους συναδέλφους  για το συγκεκριμένο ζήτημα (έπρεπε ήδη να το είχε κάνει), που αν ισχύει συνεπάγεται τη καταπάτηση και εκθεμελίωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Είναι αυτονόητο πως εμείς απαιτούμε:
-  Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
- Προσλήψεις αναπληρωτών από την υπάρχουσα επετιρήδα, με τις διαδικασίες που προβλέπονται για την κάλυψη των λειτουργικών θέσεων με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα 
Η Δημόσια Εκπαίδευση δε χτίζεται με μπαλώματα και προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης.
Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τη συρρίκνωση και υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, έχει επιλέξει το δρόμο της αποκαθήλωσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Η δική μας επιλογή είναι μονόδρομος!
Πρέπει να τους σταματήσουμε..
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
                                  ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου