Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε & Ε.Ε.Π ΓΙΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ




Από το Υπουργείο Παιδείας πληροφορηθήκαμε ότι:


A).-Οι πιστώσεις μέσω Προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορούν σε πρόσληψη εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε για Παράλληλη Στήριξη, μετά τον γενικό επανακαθορισμό των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στον οποίο προέβη το Υπουργείο Παιδείας, μειώθηκαν σε αριθμό από τις 2.700 στις 2.100.(Από 1.450 το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος).


Ως εκ τούτου μετά τη διάθεση των πρώτων πιστώσεων απομένουν 600 προς διάθεση  το αμέσως προσεχές διάστημα, όπου διαπιστωθούν ελλείψεις.


B).-Όσον αφορά στις πιστώσεις που αφορούν σε πρόσληψη  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) για στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ από 150 θα διατεθούν 130 με 140 τελικά για «τεχνικούς» λόγους , καθότι οι πιστώσεις  αυτές  ήταν εκτός προϋπολογισμού και τελευταία στιγμή συμπεριλήφθηκαν στο Πρόγραμμα  ΕΣΠΑ που αφορά στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. Καταβάλλεται δε προσπάθεια να διατεθούν το συντομότερο δυνατόν και πριν τις 400 πιστώσεις Ε.Ε.Π που αφορούν στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ.


Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε πως αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή για το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π είναι να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας στην απορρόφηση των πιστώσεων του ΟΑΕΔ που αφορούν στο προσωπικό αυτό, με τον ίδιο τρόπο που επιχειρείται να γίνει στην περίπτωση των Νηπιαγωγών και ακολούθως να διατεθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα σ αυτό.


Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα των προσλήψεων θα επανέλθουμε.

Βασίλης Βούγιας
16/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου