Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ

Ο εκπρόσωπος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης με τη σημερινή του ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της διαγραφής των «λιμναζόντων φοιτητών» στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και προσπαθώντας να συσκοτίσει την πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε όριο συκοφαντικής συμπεριφοράς.
Επειδή αποκαλύφθηκε ότι η κατατεθείσα τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει δυσμενέστερους και αυστηρότερους όρους για τη διαγραφή των φοιτητών από την λύση που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας κατέφυγε σε δικολαβίστικες ερμηνείες σχετικά με τους όρους «εγγραφή σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα» σε αντιδιαστολή με «συμμετοχή σε εξετάσεις»
Η αλήθεια είναι μία και πολύ απλή: Επειδή ο νόμος προβλέπει διαγραφή στις 31-8-2014, μόνο για όσους φοιτητές εισήλθαν στα ΑΕΙ κατά περίπτωση πριν το 2003, το 2001 ή και το 1999, το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε να ρυθμίσει μόνο την περίπτωση αυτή. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία του και επειδή ζητά συνολικά την κατάργηση της παρ. 9 του άρθρου 80 του Ν.4009/2011, ενεργοποιεί τη διαγραφή, όχι μόνο των φοιτητών που εισήλθαν από το 2003 και παλαιότερα, αλλά και όλων των φοιτητών που εισήλθαν από το 2003 έως το 2008!!!
Δηλαδή συμπερασματικά ζητά τη διαγραφή περί του διπλάσιου αριθμού φοιτητών, από αυτούς που προβλέπει ο ισχύων νόμος.
Όσον αφορά τη σχετική του νύξη στο θέμα των οροθετικών γυναικών και την εμπλοκή προσωπικά του τότε Υπουργού Υγείας, η απάντηση και πάλι είναι ξεκάθαρη. Πρόσφατα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Υγείας ουδεμία σχέση είχε με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων και των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών και αυτό ήταν αποκλειστική απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών. Οι σύντροφοι του κ. Κουράκη, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση δεν τον ενημέρωσαν για να τον προστατεύσουν από τον δρόμο της συκοφαντίας που επέλεξε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου