Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΕΡΙΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΦΕΤΟΣ



Δημοσιεύουμε ακολούθως ένα ενδιαφέρον σχόλιο της ανάρτησης στο SEEPEA STELLA:"Εσείς πότε υπολογίζετε να προσληφθούν οι πρώτοι Αναπληρωτές Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για το 2014-15" - http://seepea-stella.blogspot.gr/2014/08/2014-15_26.html
 Υπενθυμίζουμε πως η απίστευτη καθυστέρηση στη διαδικασία λήψης Φ.Ε.Κ της Υπουργικής Απόφασης, οδηγεί στην μη δυνατότητα έκδοσης της Εγκυκλίου πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για το 2014-15, τη στιγμή που η Υπουργική Απόφαση που αφορούσε στους εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε έλαβε Φ.Ε.Κ σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπόρεσε και εκδόθηκε εδώ και μέρες η Εγκύκλιος πρόσληψης των Αναπληρωτών Ε.Α.Ε.
Στην περίπτωσή μας - πάει για την επόμενη εβδομάδα το Φ.Ε.Κ; - τα γραφειοκρατικά προσκόμματα σε συνδυασμό με τη θερινή χαλαρότητα και τη μη  σωστή εκτίμηση των καταστάσεων οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Β.Β

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

"Τι συνέβη πέρυσι:
Η εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ εκδόθηκε στις 27/8/2013 και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε οριστεί από 28-8-2013 έως 3-9-2014.
Οι ΠΔΕ ανακοίνωσαν προσωρινούς πίνακες κατάταξης ως εξής:
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: 20-9-2013
Αττικής: 4-10-2013
Βορείου Αιγαίου: 20-9-2013
Δυτικής Ελλάδας: 25-9-2013
Δυτικής Μακεδονίας: 15-10-2013 (οριστικοί)
Ηπείρου: 20-9-2013
Θεσσαλίας: 26-9-2013
Ιονίων Νήσων: 26-9-2013
Κεντρικής Μακεδονίας: 20-9-2013
Κρήτης: 26-9-2013 (οριστικοί)
Νοτίου Αιγαίου: 9-10-2013
Πελοποννήσου: 10-9-2013 (!)
Στερεάς Ελλάδας: 26-9-2013

Κι αυτά με δεδομένο ότι οι περισσότερες ΠΔΕ (αν όχι όλες) ζητούσαν μόνο τα επιπλέον δικαιολογητικά (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.λ.π.) και όχι όλα από την αρχή και ουσιαστικά πρόσθεταν τα επιπλέον μόρια (προσόντα, προϋπηρεσία) σε κάθε υποψήφιο + την καταχώρηση των νέων αιτούντων στον πίνακα (πού πόσοι να ήταν πια;).

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει φέτος που η μοριοδότηση αλλάζει, οι ΑμΕΑ θα πρέπει να μοριοδοτηθούν αναλόγως για την αναπηρία τους, μοριοδοτείται ο βαθμός πτυχίου και γενικώς οι πίνακες θέλουν «φτου κι από την αρχή»….
Καλό Οκτώβρη οι πίνακες (αν η εγκύκλιος βγει σήμερα κιόλας), για ορισμένες ΠΔΕ (εκτός κι αν κάποιες ΠΔΕ έχουν κάνει μια σχετική προεργασία βάσει του σχεδίου νόμου – μιας και δεν ξέρουμε το περιεχόμενο της Υ.Α.).
Καλό Νοέμβρη οι πρώτες προσλήψεις (μέχρι να συγκροτηθεί το κάθε ΠΥΣΕΕΠ).
Α! Και καλά Χριστούγεννα!


Κωνσταντίνος Ζ "

1 σχόλιο:

  1. Ενδέχεται η εγκύκλιος να εκδοθεί μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου. Αυτό θα είναι και το πιο σωστό σε οτι αφορά τη διοίκηση. Θα φανερώσει κάκιστη διοίκηση η έκδοση της εγκυκλίου με τα παλαιά κριτήρια και στη συνέχεια μετά από λίγες ημέρες να παρουσιαστεί το καινούργιο νομοσχέδιο με εντελώς διαφορετικά κριτήρια για την πρόσληψη των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ. Όλα τα δεινά στη χώρα μας ξεκινούν από την άθλια διοίκηση και με αυτόν τον τρόπο ξεπηδούν διάφορα "παραθυράκια" που πάντα εξυπηρετούν ορισμένους. Θα μιλήσω για την Αττική. Πέρυσι, τους τυχερούς σχολικούς τους καλέσανε τον Οκτώβριο ενώ εμάς τους "ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ" Μάρτιο για τη στελέχωση των ΕΔΕΑΥ. Φέτος λοιπόν αν θέλουν να δείξουν δείγματα καλής διοίκησης και δικαιοσύνης, ψηφίζοντας το νέο νομοσχέδιο στις αρχές του Σεπτεμβρίου όλοι μπορούν να είναι στη θέση τους στα τέλη του ίδιου με αρχές του επόμενου. Πολύ καλύτερα από πέρυσι! Πάντα ήταν όλα στραβά και άδικα. Θυμάμαι το 2006 ή το 2007, τότε που επί Μαριέττας Γιαννάκου κάλεσαν τους ΠΕ23 για τη στελέχωση των τότε ΚΔΑΥ, στον πίνακα είμασταν περίπου δέκα άτομα που είχαμε Μεταπτυχιακά Ειδικότητας ή στην Κλινική ή στην Σχολική με μεγάλη προϋπηρεσία, βαθμό πτυχίου άριστα, γλώσσες, συγγραφικό έργο κ.λ.π. οι οποίοι όλοι εμείς όλως τυχαίως πατώσαμε στη συνέντευξη. Όλοι εμείς πήραμε με άριστα το 6, από 3 μέχρι 3,2. Οι κυρίες που συμμετείχαν στην συνέντευξη τρώγανε πίτσες. Η δε διαδικασία της συνέντευξης δεν είχε καμία δομή και το περιεχόμενο της δεν καταγραφόταν στα πρακτικά ενώ οι ερωτήσεις τους δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο. Το δε πολιτικό μέσον τότε πήγε σύννεφο. Έτσι φτιάχτηκαν οι πρώτες θέσεις στα σημερινά ΚΕΔΔΥ. Πολλοί ΠΕ23 απο τότε σταματήσαμε να ασχολούμαστε με αυτές τις διαδικασίες. Τώρα που ήρθαν οι "Μέλισσες" και το ελεύθερο επάγγελμα έχει γίνει δύσκολο, γιατί η εισφορά του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ δεν πιάνεται πλέον, όλοι εμείς θέλουμε να έχουμε ΙΚΑ έστω ως αναπληρωτές για να μπορούμε να κάνουμε και ελεύθερο επάγγελμα. Αλλιώς δεν βγαίνει. Αυτές είναι οι αλήθειες και άλλες πολλές και πικρές..... Μακάρι να τα διάβαζε αυτά κάποιος υπουργός.
    Υ.Γ. σκεφτείτε πόσο δίκαιη είναι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας όταν κάποιους τους καλούν τον Οκτώβριο και κάποιους άλλους που μπορεί αν έχουν πολλά περισσότερα προσόντα να τους καλούν το Μάρτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή