Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ...ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΕΥΘΥΜΙΟΥ



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ                          ΑΘΗΝΑ 31/01/2017

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ

Δυστυχώς συνάδελφοι δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα.

Μέσα στην γνωστή τακτική του προεδρείου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ να ακυρώνει τους εκλεγμένους αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια,  τον θεσμικό τους ρόλο και την εμπειρία τους, συνεχίζει να παίρνει θέσεις ή αφήνει διάφορους εκπροσώπους της να διαμορφώνουν στο όνομα της Ομοσπονδίας θέσεις τις οποίες βαφτίζουν ως αποφάσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  χωρίς καμία ευαισθησία, χωρίς συλλογική επεξεργασία, χωρίς διάλογο.
Η τακτική αυτή, πέρα από διχαστική, διαπιστώνεται ότι είναι και επικίνδυνη, αφού διαμορφώνονται σε επίπεδο υπουργείου οι προϋποθέσεις για τη λήψη αποφάσεων που θίγουν κεκτημένα που το ΕΕΠ και το ΕΒΠ κατέκτησαν με αγώνες.
Διαβάζοντας προσεκτικά την ενημερωτική ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ  για τις εργασίες της άτυπης επιτροπής υπηρεσιακών θεμάτων, διαπιστώνεται ότι στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις, οι οποίες ουδέποτε μπήκαν στα συλλογικά μας όργανα και ουδέποτε ελήφθησαν συλλογικές αποφάσεις.
Μία από τις αποφάσεις ήταν να μην προσμετρείται όπως μέχρι τώρα γινόταν  η προϋπηρεσία των αναπληρωτών στον ιδιωτικό τομέα και βεβαίως και αυτή που είναι σε Ν.Π.Ι.Δ  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως προβλέπεται  από το ν. 3699/08 και η οποία συνεχίζει να είναι σε ισχύ.
Πως αποφασίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (όχι όπως αποδεικνύεται και του ΕΕΠ και ΕΒΠ) να δεσμεύσουν με τις προσωπικές τους απόψεις την Ομοσπονδία και το ΕΕΠ και ΕΒΠ στο σύνολό τους, αφού στα χέρια τους δεν έχουν ψηφισμένες από τα συλλογικά όργανα θέσεις;
Πως έρχονται σήμερα άτομα που δεν συμμετέχουν στα συλλογικά μας όργανα (για να έχουν και την υποχρέωση του απολογισμού), αλλά στο όνομά τους ως εκπρόσωποι, με περισσή απερισκεψία, να ακυρώνουν αγώνες χρόνων, δηλώνοντας απλώς ότι ο έλεγχος είναι ανέφικτος από την κεντρική υπηρεσία, λόγω του όγκου των αναπληρωτών;
Γιατί φαντάζει δύσκολο να υπάρξουν ενιαία κριτήρια αναγνώρισης της υπηρεσίας, σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους, και αυτό να το αναλάβουν οι ΠΔΕ, όπως γινόταν μέχρι τώρα; Μπορεί να υπήρξαν λάθη στο παρελθόν, αλλά ο μηδενισμός δεν στέκει.
Επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η πρόταση για τα κριτήρια αποσπάσεων έχει δοθεί στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η οποία από την πλευρά της (εν κρυπτώ) έχει συμφωνήσει με το πλαίσιο αυτό.
Γιατί πριν συμφωνήσει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τα κριτήρια δεν τα έδωσε στους Περιφερειακούς συλλόγους, στα μέλη και στους αιρετούς για διαβούλευση;
Τι καινούργια αντίληψη περί συλλογικότητας και Δημοκρατίας είναι αυτή;
Άραγε οι Περιφερειακοί Σύλλογοι τι θέση παίρνουν επ΄ αυτού;
Στηρίζουν άκριτα τέτοιες ενέργειες μελών του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ;
Μήπως τελικά η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει καταντήσει μαγαζάκι των υμετέρων , κάνοντας πλάτες στην διεύθυνση ειδικής αγωγής και χρησιμοποιεί το αποφασίζομεν και διατάσσομεν;
Πριν λίγες μέρες που το υπουργείο ανακοίνωσε την επιτακτική εφαρμογή του Π.Δ 1/2003 καταργώντας στην ουσία τους αιρετούς εκπροσώπους αλλά και τις τροπολογίες για τις αποσπάσεις των αιρετών και την μη καταβολή των εξόδων μετακίνησης , δεν είδαμε καμία θέση και καμία αντίδραση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, λες και δεν την ενδιέφερε.
Τι στο καλό συμβαίνει στον συνδικαλιστικό χώρο του ΕΕΠ  και του ΕΒΠ;
Μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πρακτική που τα μέλη του Δ.Σ. (δεν πρέπει να μιλάμε για τον θεσμό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ), έχουν καθιερώσει;
Τα μέλη των συλλόγων που ψήφισαν τους αντιπροσώπους και αυτοί με τη σειρά τους τα μέλη του Δ.Σ, αυτό περίμεναν;
Τέτοια εκπροσώπηση;
Και μην τρέξουν κάποιοι ένθερμοι οπαδοί των ολίγων να ξαναμιλήσουν για ενότητα.
Αρκετά πια. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ

3 σχόλια:

  1. Εφόσον θα υπάρξουν ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών, θα πρέπει να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται μέσα από ενιαίους πίνακες. Και πουθενά δεν προσμετράται ιδιωτική προϋπηρεσία, εκτός εάν έχει γίνει πρόσληψη κάποιου ως αναπληρωτή στη δημόσια εκπαίδευση και αυτός έχει ήδη προσληφθεί από ιδιωτικό σχολείο. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν να ισχύσει και για το ΕΕΠ-ΕΒΠ.
    Επίσης να υπενθυμίσω ότι ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκαν οι "ιδιωτικές προϋπηρεσίες" είναι ερευνητέος, καθώς και ότι τα διάφορα Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν προσελάμβαναν πάντοτε με τα πλέον αξιοκρατικά κριτήρια... ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΥΓΕΝΙΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από ειδικότητες που μπορούν να απασχολουνται και πέραν της εκπαίδευσης και δεν είναι δάσκαλος που τελειώνει το πανεπιστήμιο για να δουλέψει μόνο σε σχολεία. Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι ο λογοθεραπευτης που δουλεύει ιδιωτικά θα πρέπει να ακυρωσει το έργο του γιατί δεν δούλεψε σε σχολείο ? Η ο ψυχολόγος που δουλεύει σε δομές ΑΜΕΑ ότι δεν μπορεί να δουλέψει στην ειδική αγωγή ? Μην τρελαθούμε τελείως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O δάσκαλος δεν τελειώνει το πανεπιστήμιο για να δουλέψει αποκλειστικά και μόνο σε δημόσιο σχολείο. Ενδέχεται να δουλέψει και σε ιδιωτικό. Μόνο που η αντίστοιχη προϋπηρεσία δεν προσμετράται (εκτός από την υποπερίπτωση που ανέφερα). Κατ' αντιστοιχία λοιπόν να μη μετράει και η προϋπηρεσία του ΕΕΠ-ΕΒΠ, πολλώ δε μάλλον αφού αυτή ενδέχεται να μην αφορά καν σε εκπαίδευση. Εδώ δε μετράει η προϋπηρεσία του δασκάλου που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με τον συνάδελφό του του δημοσίου κι εσύ θες να μετράνε προϋπηρεσίες του λογοθεραπευτή που δουλεύει "ιδιωτικά" και και του ψυχολόγου που μπήκε με μέσον σε "δομές ΑΜΕΑ". Με ποια λογική;

      Διαγραφή