Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για ΔΥΕΠ, προσλήψεις, πιστώσεις αναπληρωτών.


 
Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για ΔΥΕΠ, προσλήψεις, πιστώσεις.

- ΔΥΕΠ : Ζητήθηκαν κάποιες συμπληρωματικές προσλήψεις όμως μέχρι τις 13:00 που ενημερωθήκαμε δεν είχε αποφασιστεί κάτι. Το παρακολουθούμε και θα ενημερώσουμε σε κάθε περίπτωση.
Ο συνολικός αριθμός των μέχρι σήμερα υπηρετούντων, όλων των ειδικοτήτων, στις ΔΥΕΠ είναι 170 μειωμένου και πλήρους ωραρίου.
Παρακαλούμε τους συναδελφους που δουλεύουν στις δομές να μας στείλουν τις παρατηρήσεις τους inbox έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για το αν και πώς λειτουργούν προκειμένου να επιχειρήσουμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως αρκετοί συνάδελφοι δηλωνουν ανυπαρξία υποστηρικτικού υλικού, διοικητικά, καθώς και λειτουργικά προβλήματα.

- Προσλήψεις: Οι 11 πιστώσεις παράλληλης που είχαν εγγραφεί διπλά θα μεταφερθούν στις επόμενες προσλήψεις.
Την άλλη εβδομάδα, περίπου στα μέσα της, θα γίνει επικαιροποίηση κενών Γενικής και Ειδικής.

- Πιστώσεις : Οι εναπομείνασες πιστώσεις ΕΣΠΑ είναι

Παράλληλη: 30 (με τις παραπάνω 11)
Νέου τύπου ολοήμερο: 400 περίπου
ΔΥΕΠ: κοντά στις 400
"Ασύλου": 260

Αμετακίνητες απ αυτές είναι μόνο οι τελευταίες.

Τι ζητάμε;;

Την μεταφορά των 800 στην ειδική για προσλήψεις στην παραλληλη.

Συμφωνούν όλοι σ αυτό;;

Όχι φυσικά!! Το ΕΣΠΑ είναι εμπροσθοβαρές πρόγραμμα κι αυτό σημαίνει πως του χρόνου θα έχει λιγότερες πιστώσεις, άρα θα ήθελαν εδώ εξοικονόμηση πιστώσεων.

Τι αντιτείνουμε;

-Πως υπάρχουν τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη και υπάρχουν επίσης 1400 περίπου συνάδελφοι που ενώ πέρυσι δούλευαν, φέτος εινσι άνεργοι.

-Σε κανονικές πιστώσεις οι πιο πάνω αντιστοιχούν (εκτός του "Ασύλου") σε περίπου 350. Άρα δεν προκύπτει μέγεθος εξοικονόμησης τέτοιο που να είναι άξιο λόγου, μεταξύ των 18-20.000 προσλήψεων αναπληρωτων ετησίως.

Συνάδελφοι, καταφέραμε, με πίεση ειν αλήθεια, την πρώτη ανακατανομή πιστώσεων και τις προσλήψεις στην Ειδική σε Τ.Ε. και ΣΜΕΑΕ.
Καταφέραμε την δεύτερη ανακατανομή μέρους των υπολοιπόμενων πιστώσεων και προσλήψεις στην παραλληλη, μετά την παρέμβασή μας στον Υφυπουργό, όπως αυτή έχει περιγραφεί.
Τώρα καλούμαστε να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει.

Με τη βοήθειά σας θα τα καταφέρουμε!!!

Γίνε μέλος στον ΠΑΣΑΔ:

https://goo.gl/forms/9Kum0lGRw2bL5d9f2

ΠΑΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου