Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Ε.Α.Ε.

 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εχθές, Τρίτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση του προέδρου της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κου Στ.Καρπενησιώτη με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΕΑΕ κο Π.Κασσιανό.
Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε στο ζήτημα που προέκυψε με τις αποσπάσεις των αιρετών μας εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Κατόπιν παρέμβασης της Ομοσπονδίας βρέθηκε η χρυσή τομή να διευθετηθεί το πρόβλημα με άμεση τροπολογία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την απαραίτητη προσθήκη «δύναται να » (αποσπώνται). Ωστόσο ο κος Κασσιανός μάς ενημέρωσε ότι επίκειται η κατάργηση της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης για τους αιρετούς εκπροσώπους των υπηρεσιακών συμβουλίων, οι οποίοι δεν θα επιλέξουν τη δυνατότητα της απόσπασής των στην έδρα του συμβουλίου.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση, αφορά στην ανακίνηση του ζητήματος της παιδαγωγικής επάρκειας, η οποία προέκυψε κατόπιν μετατάξεων συναδέλφων από άλλα υπουργεία. Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης ΕΑΕ διατύπωσε τη σκέψη να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που να αφορά στη ρύθμιση του θέματος σχετικά με το ζήτημα του ποιος διαθέτει παιδαγωγική επάρκεια και σε σχέση με τη μετατροπή από εκπαιδευτική κατηγορία Τ.Ε. σε Π.Ε. Από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προτάθηκε καταρχάς να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει συναδέλφους κατηγορίας Π.Ε., οι οποίοι όμως δε διαθέτουν παιδαγωγική επάρκεια. Ως προς το ζήτημα της απαίτησης παιδαγωγικής επάρκειας συζητήθηκε ότι είναι λογικό να τίθεται στο εν λόγω υπουργείο, όμως η ομοσπονδία ζήτησε ως απαραίτητες προϋποθέσεις να υπάρχουν και η κατάλληλη δομή και ο κατάλληλος προγραμματισμός και το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις ειδικότητες του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ώστε να δοθεί η δυνατότητα να την αποκτήσουν όσοι δεν τη διαθέτουν.
Το 3ο θέμα που συζητήθηκε, αφορά σε πρόσκληση από το Υπουργείο για συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., με έναν εκπρόσωπό της, σε Ομάδα Εργασίας, η οποία θα συσταθεί σύντομα με στόχο τη διερεύνηση και υποβολή προτάσεων σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής των ωρολογίων προγραμμάτων και του ολοήμερου προγράμματος των Ειδικών Νηπιαγωγείων και Ειδικών Δημοτικών Σχολείων με τα αντίστοιχα της γενικής εκπαίδευσης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου