Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Δ.Ο.Ε.: Ενέργειες Διευθυντών Εκπαίδευσης σε σχέση με τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών


Αρ. Πρωτ. 1070
Αθήνα 27/01/2017
Προς
Τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Ενέργειες Διευθυντών Εκπαίδευσης σε σχέση  με τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ θεωρεί απαράδεκτες τις ενέργειες ορισμένων Διευθυντών Π.Ε. οι οποίοι υπερβαίνοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων τους ζητούν από τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων να αναφέρουν εγγράφως πώς θα εορτάσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.
Στο άρθρο 4 του Π.Δ. 201/1998 με τίτλο «Διακοπές- αργίες- εορταστικές εκδηλώσεις» αναγράφεται ρητά ότι «Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης δεν λειτουργούν …την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό».
Αν και η  «διευκρινιστική»  (που μόνο ωε τέτοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί) εγκύκλιος που εξέδωσε φέτος το Υπουργείο Παιδείας δημιούργησε μεγάλη σύγχυση σε σχέση με το ζήτημα το οποίο ρυθμίζεται ξεκάθαρα από το Π.Δ., η παραπάνω ενέργεια δε στηρίζεται ούτε καν σε αυτήν και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τις προθέσεις και επιδιώξεις των συντακτών της.
Καλούμε τους Διευθυντές Π.Ε. να εστιάσουν στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να μην προβαίνουν σε ενέργειες εκτός των αρμοδιοτήτων τους που δημιουργούν κλίμα ελέγχου και αυταρχισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου