Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

"Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων. Άμεση ανάγκη για έκτακτο κονδύλιο θέρμανσης."


Αρ. Πρωτ. 1071
Αθήνα 27/01/2017
Προς
1. Τον Υπουργό Εσωτερικών
κ. Σκουρλέτη Πάνο 
2. Τον Υπουργό Παιδείας 
κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο
Κοιν.
Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.

  Θέμα: Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων. Άμεση ανάγκη για έκτακτο κονδύλιο θέρμανσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει επανειλημμένα τονίσει και αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αφορά στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία οι οποίες εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
διαρκής μείωση της οικονομικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων,με πρόσχημα τις μνημονιακές δεσμεύσεις, επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Τα ποσά που διατίθενται στις σχολικές μονάδες σε καμία περίπτωση δεν αρκούν ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, υλικά καθαρισμού, γραφική ύλη, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο).
Φέτος, η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων λειτουργεί δίχως την απαιτούμενη θέρμανση αφού τα (ούτως ή άλλως) λιγοστά κονδύλια, δεν επιτρέπουν την πλήρη θέρμανση των κτηρίων που παραμένουν σε λειτουργία από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 4.00 μ.μ., με τα προβλήματα να γίνονται δραματικά στις περιοχές που έχουν υποστεί, κυριολεκτικά, την επέλαση του χιονιά.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί επιβεβλημένη την χορήγηση έκτακτου κονδυλίου θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες ως ένα πρώτο άμεσο βήμα. Η πλήρης κάλυψη των αναγκών λειτουργίας   των σχολείων παραμένει το καίριο ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί εάν και όταν αποφασίσει να στηρίξει στην πράξη το δημόσιο σχολείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου