Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

"Σχετικά με τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού" - Ανακοίνωση της Ο.Λ.Μ.Ε.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού


 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά από εξαντλητική συζήτηση στην τελευταία συνεδρίασή του την Τετάρτη 23/1/2019 αποφάσισε τα ακόλουθα:
  •  Απαιτούμε πολιτική λύση για το ζήτημα της διεκδίκησης των αναδρομικών και ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ να καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό Οικονομικών από τον οποίο να απαιτεί η Κυβέρνηση να αποδώσει τα αναδρομικά σε όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι μόνον σε αυτούς που θα έχουν προσφύγει δικαστικά
  • Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ να ορίσει αγωνιστική κινητοποίηση την ημέρα εκδίκασης στην Ολομέλεια του ΣτΕ (1 Φεβρουαρίου 2019)
  • Ζητάμε επίσης από την ΑΔΕΔΥ να ορίσει νομικό εκπρόσωπο την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του ΣτΕ και επιφυλασσόμαστε να ορίσει και η ΟΛΜΕ νομικό εκπρόσωπο εάν το κρίνει απαραίτητο.
 Η απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας θα είναι οριστική και τελεσίδικη μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την 1η/2/2019 και εφόσον κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή αυτών θα αφορά όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 6/1/2019 έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την περικοπή των Δώρων και του επιδόματος αδείας.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών αποτελεί ατομική απόφαση. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε πολιτική λύση και να αναδεικνύουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης που έως τώρα «κρύβεται» πίσω από αποφάσεις Δικαστηρίων και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Το συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε περίπτωση πέρα από την όποια έκβαση των δικαστικών αποφάσεων θα συνεχίζει να μάχεται ως αίτημα αιχμής για την διεκδίκηση των απωλειών των εργαζομένων και την επιστροφή των αναδρομικών.
Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ
Για να δείτε τη Γνωμοδότηση της ΑΔΕΔΥ πατήστε … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου