Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

"Πορεία εκπαιδευτικών κατά του νέου συστήματος διορισμών"


Νέο δυναμικό πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα μόνιμοι, αναπληρωτές και αδιόριστοι κατά του συστήματος προσλήψεων ζητώντας να καταργηθεί το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε στην Βουλή πριν λίγες μέρες, να γίνουν μαζικοί διορισμοί και όχι απολύσεις.
«Όχι στο προσοντολόγιο, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους» και «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία, καλύψτε τα κενά σε όλα τα σχολεία» γράφουν μερικά από τα πανό των διαδηλωτών, που ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους με συγκέντρωση στα Προπύλαια και συνέχισαν με πορεία στην Βουλή.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το πλαφόν 12 μηνών στην προϋπηρεσία και για το κριτήριο σύμφωνα με το οποίο θα προσμετρώνται πλέον και άλλα ακαδημαϊκά προσόντα, όπως μεταπτυχιακά και διδακτορικά, ενώ ζητούν οι διορισμοί να γίνονται με βάσει το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.
Από την πλευρά του το υπουργείο υποστηρίζει ότι το σύστημα προσλήψεων 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας είναι δίκαιο και αξιοκρατικό, αλλά οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.
Το σημερινό συλλαλητήριο έρχεται μετά από αντίστοιχες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος κατά τις οποίες χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου