Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Προσφυγή ΔΟΕ στα ευρωπαϊκά όργανα για το νέο σύστημα διορισμών


Συντάκτης:  Διαλεκτή Αγγελή

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσέφυγε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για το νέο σύστημα διορισμών.
Η ΔΟΕ θέτει μία σειρά ζητημάτων: την μη πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, την απουσία διατάξεων στην εθνική νομοθεσία για την προστασία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και της διάκρισης που υφίστανται μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στόχος της αναφοράς είναι η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αποκατάστασης όλων των παραπάνω.
Η αναφορά εξετάστηκε σε πρώτο βαθμό έγινε παραδεκτή και ανατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας. Παράλληλα διαβιβάστηκε και στην αρμόδια επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πλέον η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της υποστήριξης της αναφοράς, και γι' αυτόν τον λόγο η ΔΟΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να το πράξουν ακολουθώντας μία σειρά βημάτων, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της (www.doe.gr).
Την πρωτοβουλία της ΔΟΕ στηρίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ).

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου