Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μεγάλη υποβάθμιση της Κοινωνικής Εργασίας και απαξίωση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού φέρνουν οι προβλέψεις των Προεδρικών Διαταγμάτων για το Πανεπιστήμιο Θράκης & το Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας




 Παράγραφος 3β του άρθρου 1 του Π.Δ
"Συγχώνευση Τμημάτων, ίδρυση-συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης"
"...Τα Τμήματα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συγχωνεύονται στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης.
Το νέο Τμήμα έχει τις ακόλουθες εισαγωγικές κατευθύνσεις: α) Πολιτικής Επιστήμης και β) Κοινωνικής Διοίκησης στην οποία περιλαμβάνονται και οι κατευθύνσεις προχωρημένου εξάμηνου (i) Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής και ii) Κοινωνικής Εργασίας..."

Παράγραφος 1ζ του άρθρου 4 του Π.Δ
"Συγχώνευση Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου – Μετονομασία Σχολής και Τμημάτων – Συγχώνευση Τμημάτων – Κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων– Συγκρότηση Σχολών Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας":
"...Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας με έδρα την Πάτρα με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας με έδρα την Αθήνα συγχωνεύονται σε Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας με έδρα την Αθήνα. Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των συγχωνευόμενων Τμημάτων..."


 Οι ως άνω αυτές  προβλέψεις των  Π.Δ, της κατεύθυνσης δηλαδή στην κατεύθυνση και της κατάργησης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι Πάτρας, ολοφάνερα υποβαθμίζουν τις  σπουδές στην Κοινωνική Εργασία και γενικότερα στις Κοινωνικές Επιστήμες στη χώρα μας.
Η πολιτεία, απαξιώνοντας τοιουτοτρόπως το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού, στερεί από τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες υποστηρικτικά δίκτυα και αποτελειώνει κάθε επίφαση στήριξης του κοινωνικού κράτους.
Βασίλης Βούγιας
11/6/2013



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ "Συγχώνευση Τμημάτων, ίδρυση-συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης" ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ "Συγχώνευση Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου – Μετονομασία Σχολής και Τμημάτων – Συγχώνευση Τμημάτων – Κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων– Συγκρότηση Σχολών Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας"  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου