Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΟΡΘΑ ΟΙ Π.Δ.Ε ΟΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 7 ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π




 
Στη σελίδα 12, στο Τρίτο Κεφάλαιο της εγκυκλίου με Αρ. Πρωτ: 117775 / Γ6/ 27-08-2013 και με θέμα « Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2013-2014» αναφέρονται τα εξής:



"Οι πίνακες που καταρτίζονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,αναρτώνται υποχρεωτικά στο διαδίκτυο, στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Για την υποβολή από τους υποψηφίους τυχόν ενστάσεων ορίζεται προθεσμία επτά (7) εργάσιμων ημερών, από την ανάρτηση των πινάκων."



 Ορθά λοιπόν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, τηρώντας την εγκύκλιο, δίδουν 7ήμερο προθεσμία και μάλιστα εργασίμων ημερών, από την ανάρτηση των πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, για την υποβολή ενστάσεων.


Δίνουμε αυτές τις διευκρινήσεις, διότι αρκετοί συνάδελφοι μας ερωτούν γιατί οι Π.Δ.Ε δίδουν τόσες πολλές ημέρες προθεσμία ενστάσεων, με συνέπεια να καθυστερεί η κύρωση από τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π των οριστικών πινάκων, τη στιγμή που ως προθεσμία για τις ενστάσεις των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε ορίζονται πολύ λιγότερες ημέρες.

 Αλλά η οικεία εγκύκλιος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε όσον αφορά στις ενστάσεις αναφέρει πως:


"Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση εντός των οριζόμενων αποκλειστικών προθεσμιών."



Εκεί η εγκύκλιος δίδει τη δυνατότητα στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, ως αρμοδία καθότι Ενιαίοι οι Πίνακες,  συνεκτιμώντας το πιθανώς επείγον της καταστάσεως, να συντομεύει κατά το δοκούν την προθεσμία των ενστάσεων, κάτι που δεν μπορούν να πράξουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Για την χαρακτηριστική φετινή καθυστέρηση κύρωσης οριστικών πινάκων μεταξύ των γνωστών αβελτηριών, έχουμε και την ημερομηνία  έκδοσης της εγκυκλιου -27/8/2013- την οποία και υπενθυμίζουμε χωρίς σχόλια.



 Βασίλης Βούγιας
6/10/2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου