Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.....ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ...ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!




Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, η ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α στον πεζόδρομο Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, στα Προπύλαια.


Συμμετείχαν αρκετά σχολεία Ειδικής Αγωγής, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, φορείς της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, μέλη του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, γονείς και μαθητές.


Η πολυθεματική αυτή εκδήλωση ήταν μια καλή ευκαιρία για αλληλεπίδραση και συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και της εκπαίδευσης γενικότερα.


Όμως από αύριο πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στο στόχο μας που τη δεδομένη στιγμή είναι ένας: 

Η στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ  με Ε.Ε.Π και των Σ.Μ.Ε.Α.Ε με Ε.Β.Π και Ε.Ε.Π, για να μπορέσουν επιτέλους να λειτουργήσουν.

Πρέπει με κάθε τρόπο να απαιτήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις από  τα Προγράμματα ΕΣΠΑ(μιας και ουδεμία πίστωση από τις 2.000 του κρατικού προϋπολογισμού διετέθη για τις ανάγκες της Ε.Α.Ε), για πρόσληψη Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π ΤΩΡΑ.


Και ακολούθως πρέπει να απαιτήσουμε από την Πολιτεία, όπως ανελαστικά προσλαμβάνεται προσωπικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία, έτσι να ληφθεί μέριμνα να προσλαμβάνεται προσωπικό και για την Ειδική Αγωγή κάθε χρόνο.


Σύντομα τα Προγράμματα ΕΣΠΑ τερματίζονται και οι μόνιμοι στην Ε.Α.Ε είναι ελάχιστοι.


Είναι θέμα χρόνου λοιπόν-αν δεν ληφθεί μέριμνα ΤΩΡΑ- να γραφεί ο επίλογος της Ε.Α.Ε στη χώρα μας.

Αυτά πρέπει πρωταρχικώς να απαιτήσουμε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...


ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ...


ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.


Βασίλης Βούγιας

6/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου