Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

 
Καλούνται Συνάδελφοι-σες Κοινωνιολόγοι που εργάζονται σε Κοινωνικές Δομές (Κέντρα πρόληψης, 18 Άνω, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Δήμους, Κέντρα κακοποίησης, Βοήθεια στο σπίτι, Πρόσφυγες, ΚΕΕΛΝΟ, Συμβουλευτικούς Σταθμούς, ΚΕΣΥΠ, ΜΚΟ ΕΚΚΑ (αλληλλεγυης), δημοσίου και ιδιώτες κ.α σε μια πρώτη συνάντηση την Πέμπτη στις 6 ώρα το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου Ελληνων Κοινωνιλόγων).
Να σας ενημερώσω ότι χάρη σε προσπάθειες του ΣΕΚ αρκετές εκατοντάδες συνάδελφοι εργάζονται σε κοινωνικές δομές. Μια από αυτές τις δομές είναι και τα συμβουλευτικά κέντρα υποστήριξης γυναικών Θυμάτων βίας. Πριν την παρέμβαση του ΣΕΚ δεν προβλέπονταν απασχόληση κοινωνιολόγων σε αυτές.

 Σήμερα έχουμε εξελίξεις σχετικά με διαφορές δομές.
 Μια από αυτές τα Κέντρα Κοινότητας και οι δομές για τους πρόσφυγες.
 Είναι απαραίτητα λοιπόν η συσπείρωση , ανταλλαγή πληροφοριών, παρέμβαση, ανατροφοδότηση, τόσο αυτών που εργάζονται, όσο και αυτών που ενδιαφέρονται. 
Μέχρι τώρα ελάχιστοι συνάδελφοι έχουν ανταποκριθεί απέναντι στο σύλλογο τους, με παρέμβαση, οικονομική στήριξη (συνδρομή), φυσική παρουσία, δράση σε επιτροπές.
 Χωρίς αυτή την αναγκαιότητα, χωρίς την συλλογική και κοινή δράση, δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά. 
Κατακερματισμένοι και απομονωμένοι σε διαφορές δομές χωρίς την μεταξύ μας επικοινωνία, χωρίς την αναγκαία στήριξη του συλλόγου, δεν μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για την ανάπτυξη της κοινωνιολογίας και του έργου των κοινωνιολόγων.
 Επικοινωνία, στήριξη, ανάπτυξη δράσεων και παρεμβάσεων είναι οι αναγκαίες συνθήκες για την πραγμάτωση των προηγούμενων.
 Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στα Γραφεία του ΣΕΚ. Όλοι να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης και να συμβάλλουν.

Άκης Κατσούλας
 facebook.com/akis.katsoylas?fref=nf 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου