Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ψήφος εμπιστοσύνης εξπρές - Ψηφοφορία την Τετάρτη 16/01 - Κανονικά αύριο η συζήτηση και ψήφιση του συστήματος διορισμών του Υπουργείου Παιδείας



Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Με εξπρές διαδικασία θα τρέξει η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να εκτιμά ότι το τριήμερο δεν θα εξαντληθεί και η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης.
Το αίτημα του Πρωθυπουργού για ανανέωση της εμπιστοσύνης έφτασε στη Βουλή λίγο μετά από τις τρεις το μεσημέρι.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτείται μεσοδιάστημα δύο ημερών μέχρι την έναρξη της συζήτησης , η οποία θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τρίτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης. Αξίζει να σημειωθεί πως η προγραμματισμένη για αύριο το μεσημέρι συζήτηση του Υπουργείου Παιδείας θα διεξαχθεί κανονικά.

enikos.gr

 ******************************************************************************
  

Της Μαρίας Νταλιάνη

Διαδικασία-εξπρές με έναρξη συζήτησης στην Ολομέλεια την Τρίτη το απόγευμα και ψήφιση της πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης προετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση δεν συντρέχει λόγος να γίνει μια τριήμερη συζήτηση στην Βουλή, αλλά ούτε και να κλείσει το Κοινοβούλιο όπως συμβαίνει στην πρόταση μομφής.
Στην ίδια ενημέρωση ο ΠτΒ είπε πως στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αύριο θα προτείνει να γίνει την Τετάρτη του βράδυ η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα θα προτείνει η Βουλή να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της με την συζήτηση αύριο στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για τις προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία . Όπως είπε όμως δεν θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο οποίο έχει μπει και η επίμαχη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F16 γιατί όπως εξήγησε ο κ. Βούτσης δεν υπάρχει αυτή την στιγμή υπουργός να το εισηγηθεί στην Ολομέλεια.
Από παλαιούς κοινοβουλευτικούς σημειώνεται πάντως ότι είναι πρωτοφανές να λειτουργεί κανονικά η Βουλή ενώ επίκειται συζήτηση και ψήφιση για ψήφο εμπιστοσύνης.  

Υπενθυμίζεται πως ο αντικαταστάτης του κ. Π. Καμμένου στο ΥΕΘΑ είναι ο ναύαρχος Β. Αποστολάκης όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου