Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Αλλαγές στη μοριοδότηση κριτηρίων μετά την Ακρόαση Φορέων στη Βουλή - Ενημέρωση για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας κ.α.



Του Βασίλη Βούγια

Μετά την ακρόαση Φορέων σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων(Ε.Μ.Υ.) της Βουλής για το σύστημα μόνιμων διορισμών η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

·         Ο Υπουργός Παιδείας πρότεινε στα κόμματα να συναποφασίσουν αύριο, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ε.Μ.Υ., αλλαγές στην μοριοδότηση των κριτηρίων των μόνιμων διορισμών. Αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να αφορούν στην μοριοδότηση των ΑμεΑ, του δεύτερου πτυχίου, των κατόχων πτυχίων Ι.Ε.Κ. Ε.Β.Π. κ.α.

·         Μετά την ψήφιση του συστήματος διορισμού(Δευτέρα-Τρίτη), σε  σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη από το Α.Σ.Ε.Π. και, κατά το ΥΠ.Π.Ε.Θ., θα έχουμε έως το φθινόπωρο του 2019 έτοιμους τους Ενιαίους πίνακες για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και στις προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2019-20.

Σήμερα ξεκαθαρίστηκε επίσης πως:

1ον - Σύμφωνα με το σχέδιο διορισμών προσμετράται και μεταφέρεται η αποκτηθείσα προϋπηρεσία σε όποιον κλάδο και σε όποιο εκπαιδευτικό πλαίσιο (γενική και ειδική αγωγή) κι αν έχει αποκτηθεί . Η αιτιολόγηση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι πως "η εκπαίδευση είναι μία και η προϋπηρεσία, ανεξαρτήτως κλάδου και πλαισίου που έχει προσφερθεί, προσδίδει επιστημονική και παιδαγωγική εμπειρία και αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για κάθε εκπαιδευτικό".

Η προϋπηρεσία των ΔΕ μεταφέρεται πάντα σε ΔΕ, των ΤΕ σε ΤΕ και των ΠΕ σε ΠΕ.

Παραδείγματα:                               
Α -  Έχω πτυχίο Ψυχολόγου και τα τελευταία 10 χρόνια δούλευα ως Δάσκαλος Ε.Α.Ε. με το άλλο μου πτυχίο. Με το σύστημα διορισμών που ανακοινώθηκε μπορώ να αναγνωρίσω την προϋπηρεσία μου ως Δάσκαλος αν κάνω αίτηση διορισμού ως Ψυχολόγος;;
Απάντηση: Ναι και το αντίστροφο.

Β - Έχω πτυχίο Φιλολόγου και τα τελευταία 5 χρόνια δούλευα ως Ε.Β.Π. με το άλλο μου πτυχίο. Με το σύστημα διορισμών που ανακοινώθηκε μπορώ να αναγνωρίσω την προϋπηρεσία μου ως Ε.Β.Π. αν κάνω αίτηση διορισμού ως φιλόλογος;;
Απάντηση: Όχι και το αντίστροφο.

2ον - Οι υποψήφιοι με προϋπηρεσία 50 μήνες στην Ειδική Αγωγή θα εντάσσονται στον Κύριο Πίνακα χωρίς να έπονται των εχόντων Μεταπτυχιακό.

 3ον - Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου οι Πίνακες θα ισχύσουν για τρία (3) χρόνια και μετά για δύο(2) χρόνια.

4ον - Η κατανομή των 4.500 θέσεων θα γίνει μετά το πέρας των υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων.

 

Δείτε επίσης

 

23 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το σύστημα διορισμών - http://seepea-stella.blogspot.com/2019/01/23_8.html

Οι αλλαγές στο νέο σχέδιο διορισμών σε σχέση με το παλαιό -http://seepea-stella.blogspot.com/2019/01/blog-post_31.html

 


15 σχόλια:

  1. Ευχαριστουμε για την άμεση και παντα εγκυρη ενημερωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή οι πίνακες θα κλειδώσουν και θα μείνουμε εκτός 3 χρόνια αυτοί που τελειώνουμε τώρα τα μεταπτυχιακά ή το δεύτερο πτυχίο μας; είναι δίκαιο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρώτη απάντηση άκυρη.. είναι δυνατόν να δουλεύεις ως ψυχολόγος και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία ως δάσκαλος; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Λίγη λογική δε βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εργασία του ψυχολόγου που συμμετέχει στη Διεπιστημονική Επιτροπή του ΚΕΔΔΥ, αξιολογεί παιδιά και εισηγείται το κατάλληλο πλαίσιο και τρόπους υποστήριξης (Τμήμα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη) είναι άσχετη με την εργασία του Ειδικού Παιδαγωγού που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τα παραπάνω στην εκπαιδευτική πράξη??? Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό!!! Προφανώς κατά τη γνώμη σου όσοι έχουν κοπιάσει για να αποκτήσουν 2 πτυχία και έχουν εργαστεί σε διαφορετικά πόστα της Ειδικής Αγωγής αποκτώντας σφαιρική γνώση και εμπειρία πρέπει να τιμωρούνται και από πάνω με απώλεια μορίων και να προσπερνώνται από άλλους επειδή είχαν το θράσος να εργαστούν σε διαφορετικούς κλάδους. Επειδή αυτό συμφέρει εσένα. Πολύ λογικό!

      Διαγραφή
  5. Για τα δυσπρόσιτα έχει ειπωθεί κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Προσμετράται μόνον η πραγματική προϋπηρεσία. Οι εκπαιδευτικοί που στελέχωσαν τις δυσπρόσιτες περιοχές έχουν ενισχύσει τη θέση τους στη σειρά κατάταξης για την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές και κατά συνέπεια και τη μοριοδότησή τους." - Η απάντηση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

      Διαγραφή
    2. Εφόσον ο πίνακας διορισμού μόνιμου προσωπικού και αναπληρωτών θα είναι κοινός, πώς ενισχύεται η θέση των αναπληρωτών; Από τη στιγμή που προσμετράται μόνο η πραγματική προϋπηρεσία όχι μόνο δεν ωφελούνται αλλά ζημιώνονται καθώς τους η διάταξη περί δυσπρόσιτων λειτουργεί αναδρομικά.

      Διαγραφή
    3. Ένας Αθηναίος προσλαμβάνεται στη Ρόδο και ταξιδεύει 20 ώρες με το πλοίο ή ξοδεύει όλον τον μισθό του σε αεροπλάνα και δεν παίρνει κανένα έξτρα μόριο. Ένας κάτοικος του νομού Αχαΐας προσλαμβάνεται σε ένα γειτονικό χωριό που είναι ορεινό και γι' αυτό θεωρείται δυσπρόσιτο και παίρνει διπλά μόρια. Πολύ λογικά και δίκαια όλα αυτά. Οπωσδήποτε να μετρήσουν τα δυσπρόσιτα!!! Φέρτε πίσω τον Λοβέρδο να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη!

      Διαγραφή
  6. Εγώ για παράδειγμα είμαι αναπληρώτρια κλάδου 87.02 Νοσηλευτικής σε ΕΠΑ.Λ στη Β'/θμια. Μπορώ να μεταφέρω την προϋπηρεσία μου και στην Α'/θμια αφού έχω και πτυχίο Παιδαγωγικού Προσχολικής;;; Μου φαίνεται απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι γιατί η Νοσηλευτική είναι ΤΕ και το παιδαγωγικο ΠΕ. Δεν θα μεταφερθεί. Μόνο από ΠΕ σε ΠΕ, από ΤΕ σε ΤΕ και από ΔΕ σε ΔΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσμετράται η προϋπηρεσία ως εκπαιδευτής ενηλίκων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από πού βγήκε το συμπέρασμα ότι η προυπηρεσια μεταφέρεται μόνο σε ομοίους κλάδους και όχι από τε σε πε; Είπαν κάτι συγκεκριμένο ή είναι δικό σας το συμπέρασμα; Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το γράφει πιο πάνω, στο άρθρο. Ότι ξεκαθαριστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα τελικά πάει κ αυτή χαμένη;Η εκπαίδευση είναι εκπαιδευση κ στν ιδιωτικό κ στ δημόσιο τομέα! Εβπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή