Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

"Εξασφαλισμένες οι προσλήψεις και για την επόμενη περίοδο, αλλά και τα κονδύλια για τους αναπληρωτές" - Συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής

Ανακοίνωση ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής

«Αυτές οι στιγμές είναι ιστορικές και οι βουλευτές πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν κατά συνείδηση, ειδικά σε ζητήματα εθνικής φύσεως», δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής και τη δημοσιογράφο Κέλλη Κοντογεώργη.
Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, η Υφυπουργός μίλησε για τα οφέλη που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ειρήνη στα ευρύτερα Βαλκάνια. Επιπλέον, διατύπωσε τις εκτιμήσεις της για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την συγκυβέρνηση.
Συζητώντας για την ψήφο εμπιστοσύνης, ιδιαίτερη μνεία έκανε η Υφυπουργός στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί η Κυβέρνηση, «ένα έργο πολύ σημαντικό, που το έχει ανάγκη ο κόσμος, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου, το στεγαστικό επίδομα, οι παροχές σε νέες οικογένειες, η ρύθμιση των κόκκινων δανείων και η αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε η κ. Τζούφη στις στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στο νέο σύστημα προσλήψεων στην Εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι «είναι εξασφαλισμένες οι προσλήψεις και για την επόμενη περίοδο, αλλά και τα κονδύλια για τους αναπληρωτές, ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες.
Τέλος, αναλύοντας το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών, η κ. Τζούφη τόνισε ότι «φαίνεται να υπάρχει μια αναδιάταξη του σκηνικού που ξεκινά σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Υπογράμμισε ότι «είναι πάρα πολύ να μπορέσουν να υπάρξουν συγκλίσεις μεταξύ της Σοσιαλδημοκρατίας, των Πρασίνων και της Αριστεράς, απέναντι στην επέλαση των δυνάμεων της Ακροδεξιάς».

Δείτε το video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου